« Seks
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci
LOOL

Sumnja u nevjeru mijenja sastav sperme

Ako sumnjate u vjernost vaše partnerice, u vašoj će se spermi povećati broj spermija kamikaza koji se bore protiv suparničke sperme

Spermići imaju i ratnike
Spermići imaju i ratnike (Arhiva)
Više o

žene

,

seks

,

nevjera

,

muškarci

,

spermiji

,

spermiji kamikaze

Vjerovali ili ne, u prosječnom muškom ejakulatu ima 40 posto spermija kamikaza koji imaju zadatak sprječavanja sperme drugog muškarca da oplodi partnericu.

Kako god to zvučalo, istinito je, a po sastavu sperme može se zaključiti sumnja li muškarac u vjernost svoje partnerice, jer će broj spermija kamikaza drastično porasti.

Zanimljivo je da spermići kamikaze nisu dizajnirani da bi oplodili jajašce već isključivo za blokiranje. Naime, spermić kamikaza repom postavlja zamku za tuđe spermiće nanačin da se spiralno omata oko jajašca i repom stvara barikadu.

Neki od njih su toliko agresivni da doslovno napadaju drugu spermu koju smatraju prijetnjom za svoje kolege spermiće koji su dizajnirali da bi oplodili jajašce.

Ovo pokazuje da je utjecaj uma na tijelo stvarno velik, pa kad vam netko sljedeći put kaže da ne možete nešto učiniti, razmislite dva puta ... jer ako možete mijenjati svoju spermu, stvarno ste sposobni za svašta. 

05.12.2013. 23:02:00
Novi komentar
nužno
nužno