« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
BROKULA I MRKVICA

Želite da vaša djeca vole povrće? Jedite ga u trudnoći

Bebe sklonost zdravoj hrani razvijaju još u maternici, budući da se okus hrane koju pojede majka prenosi plodnom vodom do njih

Fotografija vijesti
Više o

zdrava hrana

,

prehrana djece

,

prehrana u trudnoći

Velika većina roditelja muku muči sa djecom koja jednostavno odbijaju jesti povrće, unatoč svim uvjeravanjima od strane roditelja kako je to za njih dobro i zdravo. Znanstvenici tvrde kako majke ipak mogu utjecati na to hoće li njihova djeca voljeti povrće, i to još u trudnoći.

Istraživači iz Philadeplhije tvrde kako bebe sklonost zdravoj hrani razvijaju još u maternici, budući da se okus hrane koju pojede majka prenosi plodnom vodom do njih.

„Okusi poput vanilije, mrkve, češnjaka, anisa i mente su neki od najčešćih koji se prenose plodnom vodom ili majčinim mlijekom" rekla je Julie Menella, voditeljica studije.

Znanstvenici tvrde da je zbog činjenice da majke uglavnom hrane djecu hranom koju i same jedu, ovo zapravo prirodan način da se bebe upoznaju sa glavnim okusima s kojima će se susretati tijekom svojih života.

Dr. Menella tvrdi kako bi ovo istraživanje moglo imati dalekosežne posljedice u razumijevanju zdravlja i prehrane djece.

„Je li moguće upornim jedenjem zdrave hrane u trudnoći privoliti dijete da od najranijih dana jede brokulu, grašak i mrkvu? Ja smatram da svakako jest", zaključuje doktorica.

11.08.2011. 11:48:00
Novi komentar
nužno
nužno