« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina
MLJAC

Zelenim povrćem do imuniteta i zdravlja

Zeleno povrće pravi je izvor zdravlja iz prirode i trebalo bi ga u tanjuru imati što češće, preporuke su stručnjaka koji su zadivljeni koristima koje kupusnjače osiguravaju našem organizmu

Špinat je izuzetno zdrav
Špinat je izuzetno zdrav (Arhiva)
Više o

brokula

,

zeleno povrće

,

špinat

,

kelj

,

raštika

Zeleno povrće baš i ne spada u omiljenu prehranu, a najviše problema s prehranom djece upravo dolazi kad se tako nešto pojavi na njihovom tanjuru. No, niti odrasli nisu puno bolji, tvrde stručnjaci i navode koristi koje ove namirnice osiguravaju našem tijelu.

Brokula - iznimno ljekovita namirinica koja dokazano štiti od raka pomoću sulforafana, tvari koja potiče sintezu bjelančevina koje štite stanice, a prenosi se iz probavnog sustava u ostatak tijela putem dobrih bakterija i ima antidijabetička, antikancerogena i antimikrobna svojstva.

Brokula

Kelj - kupusnjače štite od raka i poboljšavaju zdravo srce i krvne žile. Kelj je također prepun sulforafana, uz njega tu su i karotenoidi koji dižu raspoloženje i glukozinolat, tvar poznata kao ubojica tumora.

Kelj

Raštika - skromna dalmatinska biljka koju su naši stari uglavnom jeli zimi pokazala se kao fantastičan prirodni izvor zdravlja i svrstana je među 10 najzdravijih namirnica na svijetu, prepuna je kalcija i izuzetno snažnih antioksidansa luteina i zeksantina. Čisti organizam i naročito jetru od otrova.

Raštika

Špinat - jača kosti, pomaže održati zdravlje krvožilnog sustava i štiti od upala, sjajan izvor željeza prepun fitonutrijenata. Uz sadrži i antioksidante beta-karoten, lutein i zeaksantin, a ništa manje nije bogata ni flavonoidima.

Špinat je izuzetno zdrav

Sve u svemu - ne bježite od zelenog!

02.02.2016. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno