« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 5 mjeseci
SAVJETI

Zdrave navike za novu godinu

Bez obzira na sve novogodišnje odluke koje ste donijeli, ovih nekoliko promjena u svakodnevnim navikama omogućit će vam zdrav i dug život

Što treba promijeniti
Što treba promijeniti (Arhiva)
Više o

savjeti

,

zdrav život

,

zdrave navike

Zdrave navike temelj su zdravog i dugog života, a početak svake godine odlična je prilika da usvojite one koje će vam to i osigurati. Kako samo četiri nezdrave navike - pušenje, alkohol, neaktivnost i manjak voća i povrća u prehrani - skraćuju život za čak 12 godina, evo par zdravih.

Za početak, naravno, prestanite pušiti. Vjerojatno nije potrebno posebno objašnjavati zašto, pokušajte izdržati barem dva mjeseca bez cigareta, pa kad vidite koliko se kvaliteta vašeg života promijenila, neće vam biti teško nastaviti tako.

>> Pozitivne tjelesne promjene nakon prestanka pušenja >>

Nadalje, jedite umjereno. Da, ima fine hrane, možda vi ili vaš partner kuhate fenomenalno, ali uvijek ostavite malo hrane na tanjuru i uzimajte samo jednom. Manje kalorija = duži život, pokazala su istraživanja.

Neka na tanjuru uvijek bude povrća, a u zdjeli na stolu voća, tako da svakoga dana u sebe unosite potrebne vitamine i minerale na prirodan način.

>> Zdrav život dokazano usporava starenje >>

Alkohol također konzumirajte umjereno. Jedno piće dnevno za žene, dva za muškarce - to je mjera koja pomaže zdravlju, sve preko toga šteti.

Ugasite televizor i krećite se, pogotovo ako i na poslu sjedite cijeli dan. Sjedilački način života skraćuje život za dobrih desetak godina, a zbog njega se pojavljuje cijeli niz neugodnih bolesti. S druge strane, dvadesetak minuta šetnje dnevno radi čuda za vaše zdravlje i opće stanje.

>> Savršen recept za dug i zdrav život >>

Uz to, ne bi bilo zgorega trenirati na bilo koji način. Svakodnevna tjelovježba ključna je za dugovječnost, pa bilo to vježbanje kod kuće ili teretana, joga, pilates, fitness ... svejedno, glavno da je svaki dan po malo.

Družite se s prijateljima, to je dobro za vaše srce i mentalno zdravlje, uživajte u seksu i svakodnevnim sitnicama i izbjegavajte sunce - vaš će život biti puno, puno ljepši.

04.01.2015. 18:05:03
Novi komentar
nužno
nužno