« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 10 mjeseci
MLJAC

Zdrave namirnice koje će vas rashladiti

Ljeto nam donosi mnoge izazove u prehrani, no kako ujedno ima i obilje plodova koje možete kupiti svježe, evo par stvari koje bi trebali jesti

Idealno ljetno osvježenje
Idealno ljetno osvježenje (Arhiva)
Više o

hrana

,

zdrava hrana

,

grejp

,

rajčica

,

lubenica

,

krastavci

,

rashlađivanje

Zdrava hrana može koristiti tijelu na više načina, a jedan od njih je kao stvoren za ove vrele ljetne dane - pravilan odabir namirnica pomoći će vam da se rashladite.

Naravno, radi se o namirnicama s visokim udjelom vode u sebi koje osim toga imaju dosta minerala i vitamina i oporavit će vam tijelo nakon izlaganja visokim temperaturama, pa da vidimo koje su najbolje:

Grejp - visok sadržaj bioaktivnih tvari povoljnog učinka na organizam čini ovo tropsko voće idealnim ljetnim napitkom u obliku svježe iscijeđenog soka. Osim toga, odlično djeluje na probavu pa predstavlja sjajnog pomoćnika u mršavljenju, no i regulaciji znojenja.

Krastavci - niska kalorijska vrijednost omogućava da ga jedete bilo kada, u juhama, sendvičima ili salatama, a najbolje se kombinira s rajčicma, tikvicama i patlidžanima kao fantastična svježa salata.

Lubenica - kraljica ljetnog osvježenja, s malo kalorija i puno odličnog okusa, kao i minerala i vitamina neophodnih našem organizmu. Kombinirajte je s ananasom i breskvama, dobit ćete ukusnu salatu.

Rajčica - odličan nutritivni sastav uvijek je stavlja pri vrhu liste poželjnih namirnica kao sastavni dio bilo koje salate, a kako se u koži rajčice nalazi spoj koji prirodno štiti od sunca, treba je konzumirati što češće.

16.07.2016. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno