« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
SAVJETI

Zdrava prehrana i lijep izgled

Ljepota počinje na tanjuru, to se dobro zna, stoga ne zaboravite ove namirnice i začine koji će vam dati lijep i svjež izgled

Ljepota počinje u tanjuru
Ljepota počinje u tanjuru (Arhiva)
Više o

zdrava prehrana

,

probava

,

mladolik izgled

,

začini

,

lijep izgled

,

sezonsko voće

Zdrava probava ključ je dobrog zdravlja i izgleda, što povlači za sobom i zdravu prehranu. Zamrznute namirnice, konzervirana hrana i visokoprocesirana gotova hrana sigurno ne spadaju u zdravu prehranu, pa evo nekoliko savjeta kako sačuvati zdravlje i lijep izgled.

Za početak, ne zaboravite tijekom dana piti dovoljno vode, jer će česta žeđ dovesti do poremećaja u tijelu koji će se odmah manifestirati na našem izgledu.

>> Hrana kojom možete poboljšati svoj izgled >>

Kako bi vam koža bila gipka, neka vam na tanjuru bude puno sezonskih plodova, a naročito su korisne kuhane jabuke ili kruške za doručak. Sirovo voće, s druge strane, uvijek jedite zasebno, a ne kao dio obroka.

Cjelovite žitarice opskrbit će vašu kožu potrebnim mineralima, a stručnjaci naročito preporučuju zob, raž, ječam, amarant, proso i kus-kus.

>> Namirnice koje će skinuti godine s vašeg lica >>

Povrće je izvor biljnih vlakana i vitamina, a lisnato povrće naročito je bogato kalcijem i željezom što će vašem tijelu dati zdrav izgled.

Za kraj, ne zaboravite na začine koji pomažu u izlučivanju toksina, preporučuju se korijander, koromač, kurkuma i đumbir kao najkorisniji.

>> Hrana koja pomlađuje i uklanja bore >>

09.08.2014. 09:36:00
Novi komentar
nužno
nužno