« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 mjeseci i 28 dana
SAVJETI

Zdrava namirnica koja vas - deblja

Naše tijelo zapravo ne želi skladištiti masti, a tajna mršavljenja nije u striktnom brojanju kalorija

Od ovoga se debljate...
Od ovoga se debljate... (Arhiva)
Više o

mliječni proizvodi

,

namirnice

,

debljanje

,

zdrave namirnice

Kakok se NE debljati? Tajna je u surađivanju sa svojim tijelom, poštovanju stvarnog osjećaja gladi i ujednačenog ritma spavanja kako bi se masti istopile, obuzdala želja za grickanjem i obnavljanju energije.

Istraživanja su pokazala da naše tijelo upada u zamku koju mu sami postavljamo kada je riječ o ishrani i spavanju, a sve zahvaljujući pogrešnom izboru hrane koju unosimo tijekom dana.

Rezultat toga je sljedeći: zarobljeni ste u ciklusu taloženja masti - konstantnom protoku hormona koji izazivaju glad i koji čine vašu žudnju za hranom prosto neodoljivom, piše Zadovoljna.rs.

Jeste li znali da čak i određene zdrave namirnice mogu nanijeti više štete zdravlju nego koristi?

Primjerice, hrana koja povećava trbuh svakodnevno je prisutna na našem stolu, a možda toga i nismo svjesni.

Ne moramo je ni konzumirati u većoj količini, a ona će svakako doprinijeti našem "punijem" izgledu u predjelu struka. I vjerovali ili ne, riječ je o mlijeku.

Većina mliječnih proizvoda (sladoled, jogurt i kefir) prirodno sadrži određenu količinu šećera - laktozu. Ona pak zahtijeva jedinstveni enzim laktazu kako bi se probavila.

Tako 250 ml mlijeka sadrži čak 15 grama laktoze. To je po većini nutricionista previše, pa čak i za osobe koje je besprijekorno vare.

Naime, ako vam nedostaje laktoza ili konzumirate previše mlijeka, šećeri će ostati nesvareni i u tankom crijevu će započeti njihova fermentacija. Rezultat toga bit će nadutost i gasovi, a višak šećera završit će u salu. Kako je za ovaj proces neophodna voda, ona se crpi iz crijeva, što posljedično dovodi do zatvora.

12.03.2023. 09:00:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    12.03.2023. 09:36
    mlijko mozda bolje ujutro nego uvecer
Novi komentar
nužno
nužno