« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci
MLJAC

Zdrava hrana do 100 kalorija

Zdrava i prirodna hrana trebala bi biti temelj prehrane svakog čovjeka, no i pritom treba paziti da nam snackovi ne budu preobilni kalorijama

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

hrana

,

zdrava hrana

,

mršavljenje

,

voćna salata

,

kokice

Muči vas glad, odradili bi neki popodnevni snack ili laganu večeru a ne znate što i kako? Odgovor je jednostavan, pogotovo ako tražite neki zalogaj da vam prekrati vrijeme do nekog od glavnih obroka.

Uvijek možete složiti neku laganu voćnu salatu od voća koje vam stoji po zdjelama i prijeti truljenjem, a kako biste držali kalorije pod kontrolom, zaboravite na preljeve ili šlag. Najbolje je napraviti salatu koja će odstajati jedno pola sata, pa će se na dnu skupiti prirodni voćni sok, još jednom je promiješajte i pojedite 30-ak grama, koji imaju 100-tinjak kalorija. Zasitit će vas, a nema straha od viška kilograma.

Odabir zdrave hrane je poprilično težak zadatak, a takva ishrana može biti monotona i skupa. Ipak, postoji rješenje, jer su nutricionisti preporučili jednostavnu hranu koja će vas dovesti do željenog cilja.

Savršena užina ili večernji snack su kokice, pripremljene u kućnim aparatima na vreli zrak ili u posudama s minimumom masnoća. To je izuzetno zdrava hrana, a poveća zdjela ima tek stotinjak kalorija. No, oprez - kupovne kokice za mikrovalnu jedna su od najnezdravijih hrana na svijetu, što zbog goleme količine zasićenih masnoća, što zbog otrovnih sastojaka iz pakiranja koji ulaze u kokice.

Osim ove dvije brze varijante, uvijek možete pojesti jedno do dva tvrdo kuhana jaja, popiti čašu jogurta ili domaćeg kiselog mlijeka, a ako je ostalo juhe od ručka, još i bolje.

15.11.2013. 18:03:00
Novi komentar
nužno
nužno