« Seks
objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci
HE HE

Zbog čega su muškarci umorni nakon seksa?

Muški mozak je programiran da neke dijelove nakon seksa jednostavno isključi, što su pokazale analize muškog mozga tijekom i odmah nakon orgazma.

Zašto se uvijek okrenu na drugu stranu
Zašto se uvijek okrenu na drugu stranu (Arhiva)
Više o

seks

,

spavanje

,

umor

,

muškarci

Koliko vam se puta dogodilo da se nakon seksa muškarac okrene na drugu stranu i jednostavno zaspe u trenu? U tom se trenutku žene osjećaju prilično loše i iskorišteno, pune gnjeva prema partneru koji ju je, prema njenom mišljenju, iskoristio. 

No, francuski znanstvenici tvrde da muškarci u tim trenucima ne pokazuju bezosjećajnost i nedostatak takta, nego da ih priroda tjera na to.

>> Spavanje ili maženje nakon seksa >>

Muški mozak je, kažu oni, programiran da neke dijelove nakon seksa jednostavno isključi, što su pokazale analize muškog mozga tijekom i odmah nakon orgazma. Neime, cerebralni korteks i amigdala, dijelovi mozga zaduženi za razmišljanje, nakon orgazma potpuno se smiruju i šalju signale ostalim dijelovima mozda da ugase želju za seksom.

>> Zašto nakon seksa odmah zaspi >>

Nakon toga slijedi pojačano izlučivanje oksitocina, prolaktina i serotonina, hormona koji redom imaju uspavljujuće djelovanje što muškace lagano pošalje u zemlju snova.

Stoga, kad vam se to dogodi, ne krivite partnera - tako mu je priroda dala. 

15.10.2014. 21:30:00
Novi komentar
nužno
nužno