« Žene
objavljeno prije 3 godine i 3 mjeseca
HE HE

Zašto žene treba pustiti da spavaju?

žene više trpe duševno i tjelesno ukoliko se ne naspavaju s obzirom na to da im je potrebno više sna kako bi održavale hormonalnu ravnotežu

Pustite dragu da se naspava, bolje vam je :)
Pustite dragu da se naspava, bolje vam je :) (Shutterstock)
Više o

žene

,

spavanje

,

raspoloženje

Žene su ujutro mrzovoljnije od muškaraca jer trebaju više sna, pokazalo je istraživanje koje je došlo i do razloga za ovakvu potrebu - razlika u hormonima traži od žena da dulje spavaju, tvde znanstvenici sa Sveučilišta Duke.

Istraživanje kvalitete spavanja otkrilo je da nakon podjednakog vremena provedenog u snu, žene ujutro pokazuju neprijateljskije i gnjevnije ponašanje u odnosu na muškarce.

Prema stručnjacima, žene više trpe duševno i tjelesno ukoliko se ne naspavaju s obzirom na to da im je potrebno više sna kako bi održavale hormonalnu ravnotežu.

Voditelj istraživanja Edward Suarez kaže da istraživanje sugerira da loš san, koji se mjeri ukupnim brojem sati spavanja, vremenom provedenim u budnom stanju tijekom noći i, kao najvažnije, vremenu potrebnom osobi da utone u san, ima ozbiljnije posljedice za zdravlje žena nego mušakraca.

Utvrdili smo da je kod žena loš san povezaniji s visokim razinama psihološkog stresa, te snažnijim osjećajem neprijateljstva, depresije i ljutnje. Nasuprot tomu takvi osjećaji nisu posljedica istog stupnja poremećaja sna kod muškaraca.

Istraživanje je pokazalo i da je vjerojatnost da žene razviju srčane bolesti, depresiju i psihološke probleme zbog lošeg sna veća nego kod muškaraca.

Stoga, ako se probudite prije drage - skuhajte kavu i čekajte da se sama probudi, bolje vam je!

11.09.2016. 21:34:00
Novi komentar
nužno
nužno