« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
HE HE

Zašto treba spavati gol?

Naravno, prvi i osnovni razlog nije pretjerano kompliciran - da se ne bi morali skidati prije seksa, ali ima i drugih koristi :)

Spavati treba gol, obavezno
Spavati treba gol, obavezno (Arhiva)
Više o

spavanje

,

san

,

golotinja

Iako su pidžame i spavaćice prilično seksi u određenim krojevima i situacijama, spavati ipak treba gol, kažu stručnjaci. Primjerice, spavanje bez gaćica bi, prema njima, trebalo biti zdravije za vaginu jer u tom slučaju temperatura nije tako visoka i bakterije se teže razmnožavaju.

Istovremeno, kako tijekom noći temperatura tijela pada, u slučaju da imate pidžamu i topli pokrivač, pa ste uz to i u toploj sobi, nećete moći dobro spavati. Soba treba biti svježa, a ako ste goli, tijelo će lakše postići potrebnu temperaturu.

Uz to, ako vam je tijelo pretoplo kad spavate, može doći do smetnji pri oslobađanju melatonina i hormona rasta, najvažnijeg hormona za usporavanje starenja. S nižom temperaturom oslobađa se više hormona rasta, što se vidi na vašoj koži i kosi.

Jednako tako, vjerovali ili ne, nestat će vam naslage na trbuhu jer ćete čvršće spavati, pa će razina kortizola pasti i održati vam energiju i glad pod kontrolom. 

I, na kraju, naravno, seks će biti bolji ...

11.03.2014. 21:40:00
Novi komentar
nužno
nužno