« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
SAVJETI

Zašto ne možete smršaviti uz sav uložen trud

Proljeće je tu, lakša odjeća vadi se iz ormara a vaša linija nije onakva kakvu želite. Unatoč trudu, ne uspijevate skinuti kile? Evo gdje griješite

I vi možete biti zadovoljni ako poslušate savjete
I vi možete biti zadovoljni ako poslušate savjete (Shutterstock)
Više o

vježbanje

,

skidanje kilograma

Vježbanje i skidanje kilograma je u punom zamahu, vjerujemo, no uvijek ima onih koji, unatoč svom uloženom trudu, nikako ne mogu skinuti kilograme. 

Kako bi spriječili uzaludno prolijevanje znoja, donosimo vam par savjeta koji će vam pomoći da se riješite kilograma na učinkovit način.

Za početak, doručak. Ili ga preskačete ili vam je manjkav, jer dobar doručak napravit će čudo za vašu liniju. Dovoljno vlakana iz integralnih žitarica držat će vas sitim i spasiti od uredskih grickalica, a uz nešto proteina imat ćete energije sve do ručka. Uzmite si vremena, ne jedite nešto s nogu.

Jednako tako, vježbanje na prazan želudac je velika greška. Istraživanje je pokazalo da su žene koje su pojele obrok bogat proteinima prije vježbanja potrošile bitno više kalorija od onih koje su došle gladne.

Kad stignete na vježbanje, nemojte se samo baciti na kardio vježbe i čuditi se kako je dobro išlo prvih par puta, a onda je vaga stala i ne miče se. Tijelo se navikne na iste vježbe i sporije troši kalorije, pa barem jednom tjedno odradite trening snage i kružni trening.

Utege od 100 kila ostavite onim nabildanim likovima u teretani, vi se posvetite bitno lakšima jer ćete napraviti više ponavljanja i sagoriti više kalorija. 

Na kraju, pustite vagu da radi svoj posao i nemojte izgubiti živce ako ne ide po planu. Plan je sigurno bio vrlo ambiciozan, pa ćete lako odustati ako ne postavite stvarno dostižne ciljeve.

04.04.2014. 09:04:00
Novi komentar
nužno
nužno