« Muškarci
objavljeno prije 9 godina i 9 mjeseci
MA DA?

Zašto muškarci mršave brže od žena

Muškarci imaju jednu veliku prednost pred ženama kad trebaju smršaviti - testosteron, koji im omogućava veću mišićnu masu

Više mišića - brže mršavljenje
Više mišića - brže mršavljenje (FreeDigitalPhotos)
Više o

žene

,

kalorije

,

mršavljenje

,

muškarci

,

mišićna masa

,

gubljenje kilograma

Muškarci brže mršave od žena, i to zahvaljujući bržem metabolizmu koji je takav bez obzira na razinu fizičke aktivnosti, kažu stručnjaci, a glavni je razlog veća mišićna masa koju muškarcima omogućuje testosteron.

Veća količina mišića daje i veću potrošnju kalorija u mirovanju, a upravo iz tog razloga i muškarci moraju vježbati, no pri tome je potreban oprez jer povećana fizička aktivnost uzrokuje jače djelovanje slobodnih radikala koji oštećuju i stanice mišića, pa je potrebno unositi dovoljno antioksidansa koji će pomoći bržoj regeneraciji mišića. 

>> Mršave li muškarci drugačije od žena >>

Znači, prednost koju imaju muškarci mogu koristiti bez problema, no i dalje ima više pretilih muškaraca nego žena. Zašto? Zato što jednostavno posvećuju puno manje pažnje zdravoj prehrani, misleći da su neuništivi.

>> Zašto muškarci uspješnije skidaju kilograme od žena >>

Kako to nije slučaj, nemojte nakon čitanja ovoga članka zaključiti da problema nema jer ste muško, već promislite dobro što, kako i kada jedete i uskladite svoje navike prehrane s postulatima zdravog života, i problema s linijom nećete imati nikada. 

19.08.2014. 15:45:00
Novi komentar
nužno
nužno