« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 6 mjeseci
UPOZORENJE

Zašto je loše stalno biti na dijeti

Mnogi od nas svako malo su na nekoj dijeti nakon koje brzo povratimo kilograme - evo zašto je to prava katastrofa za naše zdravlje

Na dijetu se ne ide olako
Na dijetu se ne ide olako (FreeDigitalPhotos)
Više o

dijeta

,

zdravlje

,

srce

Dijeta je jedna od najčešće pretraživanih pojmova na internetu, jer epidemija pretilosti koja je zahvatila svijet u kombinaciji s pokušajima podizanja svijesti o potrebi zdravog načina života jednostavno tjera ljude na skidanje kilograma.

No, svi znamo kako to najčešće završava - dijeta je djelomično uspješna, skine se par kilograma, odustaje od dijete i nakon par tjedana kilaža je opet stara, a traži se nova, učinkovitija dijeta ... i tako u krug.

Naravno da takvo ponašanje nije dobro za nas, a da nije zdravo dokazali su znanstvenici u istraživanju koje je trajalo 11 godina i dalo rezultate koji bi trebali zabrinuti svakog obožavatelja raznih dijeta.

Naime, česte dijete koje prati povratak privremeno izgubljenih kilograma mogu imati negativan učinak na zdravlje srca, objavili su američki znanstvenici s Memorial Hospital of Rhode Island.

Prateći gotovo 160 tisuća ispitanica koje su prošle menopauzu, istraživači su utvrdili kako su tzv. yo-yo dijete povezane s 3,5 puta većim rizikom za iznenadnu srčanu smrt.

Uz to, kod žena koje su često dobivale i gubile na tjelesnoj masi je uočen 66% veći rizik za smrt od drugih bolesti srca.

Najmanji rizik za smrt su imale žene kod kojih nisu uočene velike promjene tjelesne mase, pa budite oprezni - dijeta vam umjesto produživanja može skratiti život.

18.11.2016. 11:01:00
Novi komentar
nužno
nužno