« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
PRIMJENITE :)

Zašto je dobro biti znatiželjan?

Znatiželja je vrlo korisna stvar u životu, sve dok ne pređe u klasično zabadanje nosa u tuđe poslove, no do tada donosi koristi na više razina

Ono kad vam je sve zanimljivo ....
Ono kad vam je sve zanimljivo .... (Arhiva)
Više o

znatiželja

,

zdravlje

Znatiželja je izuzetno koristan osjećaj, kako za djecu tako i za odrasle, a takvo ponašanje donosi razne društvene, emocionalne, psihološke i zdravstvene koristi, pa da vidimo o kojima se radi:

Pomaže u preživljavanju - poriv za istraživanjem i otkrivanjem novih stvari pomaže nam da ostanemo svjesni promjena u našoj okolini. Kada doznajemo nove stvari i otkrivamo nešto novo u našem se organizmu otpušta dopamin, hormon sreće zbog čega se i odlično osjećamo. 

Znatiželjnici su sretniji

Osobe koje su znatiželjne su, zbog spomenutog dopamina, i sretnije osobe. U globalu su pozitivnije prirode i optmistično gledaju na svijet oko sebe te su manje podložnije depresiji. 

Znatiželja potiče uspjeh - znatiželja stvara užitak, a time i do većih uspjeha u školi, na poslu...Znatiželja potiče na veću predanost radu i fokusiranost što ima za posljedicu i bolje rezultate u različitim područjima rada i učenja. 

Učvršćuje odnose - osobe koje pokazuju istinsku zaistresiranost i znatiželju kroz ispitavanje partnera naszuprot kojeg stoje, drugoj strani bile znatno zanimljivije i privlačnije. 

27.10.2015. 11:27:18
Novi komentar
nužno
nužno