« Žene
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
MALI TRIKOVI

Zapustio se i dobio pivski trbuh? Dovedite svojeg muškarca u red

Prosječni muškarac dobio je 6kg viška u posljednjih 10 godina

Nemojte dopustiti da vaš muškarac izgleda ovako
Nemojte dopustiti da vaš muškarac izgleda ovako (Shutterstock)
Više o

zdravlje

,

debljanje

,

muškarci

,

tjelesna forma

Tako je, lijenost i manjak slobodnog vremena neki su od razloga, no postoje i drugi faktori koji igraju ulogu. Muškarci se sve više debljaju. Recentna studija Sveučilišta Oxford pokazala je da je prosječni muškarac teži čak 6 kg nego prije 20 godina.

Bilo bi lako ovaj fenomen okarakterizirati dramatičnim povečanjem trenda konzumacije nezdrave i masne hrane, te nedostatka vježbe. No, ovo istraživanje pokazuje kako objašnjenje nije baš tako jednostavno. Umjesto toga otkriva se koktel neočekivanih faktora poput genetike, zagađenja okoliša, stresa, taštine, nesanice itd.

No ne očajavajte. Pogledajte savjete pomoću kojih možete poboljšati zdravlje svojeg muškarca, a bez da on to zna.

Dodajte riblje ulje u njegovu hranu

Gotova hrana je generalno bogata mastima, šećerom, soli te kalorijama. Pripremanje obroka od svježih namirnica daje vam šansu da mu ponudite zdraviju hranu. Pokušajte spremati bijelo meso umjesto crvenog. Nemojte pržiti, koristite maslinovo ulje umjesto maslaca. Izbacite kečap, a dodajte salsu od rajčica.

Ukoliko ne voli cijele žitarice, potražite proizvode koji kombiniraju rafinirano i integralno brašno. Naježi se na spomen ribljeg ulja (inače bogatog omega-3 masnim kiselinama)? Isprobate specijalno rađene proizvode u kojima su dodane ove korisne masne kiseline, poput kruha, jogurta, mlijeka ili jaja.

Dovedite ga u natjecateljsko sportsko okruženje

Tjelovježba je očito dobra navika, no konja ne možete samo tako natjerati u vodu - to zahtjeva profinjenije načine. Muškarci su kompetitivni po prirodi, i ako se nađu u takvom okruženju, koje ih još pozitivno stimulira, neće dopustiti da budu zadnja rupa na svirali.

Vježbajte zajedno

Ovakav tip tjelovježbe doista čini razliku. Naime, studija provedena na 1500 britanskih parova koji su vježbali kako bi poboljšali zdravlje srca, otkrila je da su muškarci koji su imali najviše koristi bili oni čije su partnerice također vježbale s njima. Čini se kako su se međusobno motivirali. Jedna druga američka studija pokazala je da bračni parovi koji zajedno vježbaju rijeđe odustaju od ove korisne navike.

Sakrijte velike tanjure

Ako regularno jedete obroke s tanjura koji su promjera 30cm, razmislite o smanjenju ovog posuđa. Naime, nedavno istraživanje pokazalo je kako ljudi imaju običaj pojesti sve što im se nalazi na tanjuru, a odrasli će, nesvjesno, pojesti 30 posto više kalorija kada im se ponude veće porcije. Upotrebom manjeg posuđa, manje porcije neće izgledati tako mršavo.

Zamijenite mu donje rublje

Bacite njegovo staro donje rublje, te pokušajte nabaviti isto takvo, ili slično a manje, dok etikete možete ukloniti. Čekajte da neudobnost učini svoje te ga navede na razmišljanje kako bi ipak trebao smršavjeti. Efekt pojačajte smještanjem ogledala na mjesto gdje se odijeva.


05.01.2011. 22:30:00
Novi komentar
nužno
nužno