« Muškarci
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
PRIPAZITE :)

Zanovijetanje muškarcima skraćuje život

Zbog nezadovoljstva zajedničkim životom, koje pritom osjećaju, kod muškaraca srednjih godina, 3 puta je veći rizik od smrti

Ključ dobrog odnosa je dobra komunikacija
Ključ dobrog odnosa je dobra komunikacija (Shutterstock)
Više o

žene

,

veza

,

muškarci

,

prigovaranje

Muškarci se obično žale da im draga prigovara malo previše, a sad imaju i dobar razlog za bunu - istraživanje je pokazalo da postoji povišena stopa umiranja muškaraca u ljubavnim vezama, u kojima postoje česte svađe, koje uzrokuju žene

Zbog nezadovoljstva zajedničkim životom, koje pritom osjećaju, kod muškaraca srednjih godina, 3 puta je veći rizik od smrti.  Kako tvrde istraživači, muškarci, za razliku od žena, u životu imaju puno manje osoba s kojima mogu iskreno razgovarati i podijeliti svoje brige i probleme.

Za to možda imaju pokojeg člana obitelji ili prijatelja, no neki muškarci baš nikada ne razgovaraju o tome. To je i mogući razlog za povišenu stopu mortaliteta među njima. 

"Muškarcima je partnerica često jedina osoba kojoj se povjeravaju, a kada ona postane izvor problema i živciranja, muškarci često padaju u depresiju, što loše utječe na njihovo zdravlje", zaključak je istraživača.

Tek toliko da znate - muškarci pod snažnim stresom skloniji su lošoj prehrani, nesanici i alkoholu, što također narušava zdravlje. S druge strane, žene se manje uzrujavaju oko zanovijetanja.

31.10.2015. 21:31:00
Novi komentar
nužno
nužno