« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
MLJAC

Yerba Mate čaj korisniji je od zelenog čaja

Ako želite smršaviti, nabavite si Mate čaj i pijte ga sat vremena prije ručka i večere, problemi s kilograma nestajat će brže nego inače

Yerba Mate ima gotovo dvostruko više antioksidansa od zelenog čaja
Yerba Mate ima gotovo dvostruko više antioksidansa od zelenog čaja (Arhiva)
Više o

vitamini

,

aminokiseline

,

minerali

,

antioksidansi

,

Yerba Mate čaj

Yerba Mate čaj nova je zvijezda na nebu korisnih biljnih čajeva, no i opet smo mi Europljani zadnji koji otkrivaju čudesne blagotvorne karakteristike ove biljke. Mate čaj sadrži kofein, no uz to i 11 vitamina i minerala kao i čak 15 aminokiselina, što uz 90 posto više antioksidansa od zelenog čaja stavlja ovu biljku na sam vrh po učincima na naše zdravlje. 

Konzumiranjem ovog čaja ubrzat ćete preradu ugljikohidrata, a u slučaju da aktivno vježbate smanjit ćete količinu mliječne kiseline u mišićima i ubrzati oporavak. Uz to, mate čaj obuzdava apetit, ubrzava metabolizam i snižava razinu lošeg kolesterola. 

Mate sadrži gotovo sve vitamine i minerale potrebne za normalno funkcioniranje organizma - kalcij, magnezij, željezo, fosfor, cink, bakar, kalij, jod, vitamini B1, B2 i C.

Inače, čaj je žućkasto zelene boje, a sadrži kofein, teobromin, klorofil, eterično ulje i vanilin. U komercijalnim varijantama često mu se dodaje gingko i guarana, što ga čini još učinkovitijim.

Forumaši na diskusiji Čaj imaju prilično dobre savjete kako ispravno pripremiti mate čaj, pa predlažemo da svratite.

Stoga, ako želite smršaviti, nabavite si Mate čaj i pijte ga sat vremena prije ručka i večere, problemi s kilograma nestajat će brže nego inače. 

24.02.2014. 15:33:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Marko
    07.04.2014. 14:13
    Najbolji čaj za smanjenje apetita !
Novi komentar
nužno
nužno