« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 mjeseca i 16 dana
SAVJETI

Vrijeme je za dobar čaj

Gubitak kilograma težak je izazov i potrebna je velika upornost. Ipak, postoji nekoliko vrsta čajeva koji vam u tome mogu pomoći

Složite si šalicu čaja ;)
Složite si šalicu čaja ;) (Arhiva)
Više o

zeleni čaj

,

čaj

,

bijeli čaj

,

oolong čaj

Bijeli čaj - slično zelenom čaju, bijeli čaj je također vrsta koja će vam pomoći da ubrzate proces topljenja masti. Pokazalo se da ima efekte koji ubrzavaju metabolizam i povećavaju oksidaciju masti, što dovodi do ubrzanog gubitka težine i transformacije tijela. Samo imajte na umu da je za najbolji efekt uvijek neophodna zdrava kombinacija uravnotežene prehrane i fizičke aktivnosti.

Oolong čaj - jeste li čuli za oolong čaj? Priprema se od istih listova kao i zeleni i crni čaj, ali dolazi samo do djelomične oksidacije. Čaj se radi od listova osušenih na suncu koji se samo suše dok se djelimično ne umotaju. Istraživanja su pokazala da napitak sadrži polifenole, koji potiču metabolizam i brzo smanjuju masnoće oko trbuha. Ako ga uzmete popodne, može čak i topiti mast noću dok spavate.

Zeleni čaj - najpoznatiji napitak za topljenje masti oko trbuha. Nedavna studija je pokazala da osobe koje piju šalicu ili dvije zelenog čaja dnevno imaju čak 44 posto manje šanse razviti gojaznost i stvarati puno sala u predjelu trbuha. U zelenom čaju postoji antioksidans, koji u kombinaciji s redovitim vježbanjem potiče metabolizam i ubrzava uklanjanje masti i transformaciju trbuha.

Ipak, budite oprezni sa količinom čaja koji se pije u popodnevnim satima jer sadrži kofein koji može poremetiti i pokvariti kvalitetu sna.

28.11.2023. 11:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    28.11.2023. 16:24
    zeleni caj najbolji
Novi komentar
nužno
nužno