« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci
ODLIČNO

Voće i povrće u kremama za ljepotu

Kozmetika na bazi voća i povrća donosi potpuno novu dimenziju vašoj ljepoti, pa pročitajte što je najkorisnije

Nanesite nešto prirodno na kožu
Nanesite nešto prirodno na kožu (Shutterstock)
Više o

kozmetika

,

voće

,

grožđe

,

povrće

,

jabuka

,

antioksidansi

,

breskva

Koja je uloga voća i povrća u tretmanima ljepote? Puno veća nego što možete i zamisliti, jer svi oni čudnovati nazivi koji vas bombardiraju s reklama nisu ništa učinkovitiji od prirodnih sastojaka.

Recimo, šipak je prepun antioksidansa koji su nekoliko puta moćniji od onih iz zelenog čaja ili vina, pa se preparati za njegu kože i kose rade od kore i soka šipka, koji je osim toga bogat kalijem, folnom kiselinom, vitaminima A, C i E i željezom. 

Kora jabuke ima fantastičnu sposobnost samoobnavljanja, pa je cijenjena kao sastojak anti-aging krema. Matična kiselina jabuke je fantastičan piling, odstranjuje slojeve mrtvih stanica i nečistoću iz pora, što će vašu kožu učiniti zategnutom i glatkom.

Breskva je također čest sastojak, jer putar i ultrahranjivo ulje koje se dobiva iz koštica breskve ublažavaju bore na licu, regeneriraju nokte te čiste i vlaže kožu, a koštica je osim toga bogata esencijalnim masnim kiselinama i bjelančevinama. 

Grožđe je prepuno sastojaka koji čuvaju ljepotu i mladalački izgled zahvaljujući visokom udjelu minerala, voćnih kiselina, polifenola i vitamina. 

Rajčica štiti od UV zračenja likopenom, sastojkom koji je unutarnji zaštitnik kože rajčice od sunčevih zraka, a osim toga ima kalija, mangana, bakra, željeza, vitamine A, C, B1, B2, B5 i E.

04.08.2013. 20:00:00
Novi komentar
nužno
nužno