« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
NAVALITE

Vježbanjem do boljeg pamćenja

Nedvojbeno je dokazana veza između redovitog vježbanja i boljeg pamćenja, tako da vam ne preostaje ništa drugo nego da se bacite na posao

Nema više izgovora, svi na vježbanje
Nema više izgovora, svi na vježbanje (Shutterstock)
Više o

pamćenje

,

vježbanje

,

mozak

,

memorija

Vježbanje je jedna od ključnih stvari za zdravlje, no osim toga ima jedan blagotvoran učinak koji ne smije zanemariti niti jedna mlađa osoba. Naime, dosadašnja su istraživanja pokazala da je vježbanje odlično za djecu i starije osobe koje puno bolje pamte ako redovito vježbaju, a sad je ekipa sa Sveučilišta Michigan State dokazala da isto vrijedi i za studente.

Istraživanje je pratilo studente tijekom tri godine, a rezultati su bili nemilosrdni - u pravilu su oni koji nisu vježbali gubili više memorije tijekom vremena od onih koji su se redovito bavili nekom fizičkom aktivnošću. 

Pokazalo se da nije važno kojim tipom fizičke aktivnosti se bavite, važno je samo da je redovita i da nije samo simbolična.

Stoga, ako ste do sada i imali neke rezerve prema vježbanju, vrijeme je da se ipak bacite na neki oblik vježbanja kako bi vam mozak funkcionirao besprijekorno, bez obzira na godine.

08.05.2014. 11:24:00
Novi komentar
nužno
nužno