Život
ZA POLUDJETI

Partneri nas živciraju više od šefova

objavljeno prije 14 godina

Istraživanje psihologa s britanskog Sveučilišta Lancaster pokazalo je da nas naši partneri ili supružnici živciraju više i od naših šefova. 58 posto… više »

VRIJEME JE ZA PANIKU

Pubertet počinje sve ranije, nitko ne zna zašto

objavljeno prije 14 godina

Dobna granica u kojoj započinje pubertet se snižava iz godine u godinu. U 19. stoljeću dečki su u taj životni period ulazili sa 17 godina, a djevojke s 15. Davne 1960. prosječna starost… više »

YOU LOOKIN' AT ME?

Koliko brzo procjenjujete gleda li baš vas?

objavljeno prije 14 godina

Koliko brzo možete procijeniti gleda li baš vas neka privlačna osoba suprotnog spola? Navodno brzina vaše procjene ovisi o tome koliko je ta osoba ženstvenog, odnosno muževnog… više »

BEZ NJIH, TEŠKO

Kineski izumi koji su promijenili svijet

objavljeno prije 14 godina

Barut - vjerojatno najslavniji kineski izum. Legenda kaže da je barut slučajno otkriven kada je jedan kineski alkemičar tražio serum za besmrtnost. Ironično, ono što je otkrio jest… više »

TRAMVAJEM SVUDA

Javni prijevoz dobar je za vaše zdravlje kao i novčanik

objavljeno prije 14 godina

Vožnja autobusom, tramvajem ili vlakom umjesto osobnim automobilom, pojačava fizičku aktivnost toliko da prosječna osoba može izgubiti više od 3 kg godišnje. Rezultati studije… više »

UKUSAN I UČINKOVIT

Orah: Hrana za bogove dostupna svima

objavljeno prije 14 godina

˝Orah sadrži velik udio minerala. Tu spadaju željezo, bakar, kobalt, kalij, natrij, fosfor, magnezij, kalcij te jod. Mnogi od njih su i antioksidansi. Osim toga, orah sadrži nezasićene masne… više »

VELIKA PROMJENA

YouTube uvodi gumb za preskakanje reklama

objavljeno prije 14 godina

YouTube navodno testira model oglašavanja prema kojem bi korisnici dobili više slobode u odlučivanju koje će reklame pogledati a koje ne, piše Wall Street Journal. Google… više »

BOGATI KOLEKCIONAR

Napoleonov pramen kose prodan za 13.000 dolara

objavljeno prije 14 godina

Pramen kose francuskog cara Napoleona, odrezan na dan njegove smrti, prodan je za 13.000 dolara u utorak na dražbi na Novom Zelandu. Kupio ga je neimenovani kolekcionar iz Londona, kazao je… više »

KAD ĆEMO NAUČITI

Višak kilograma ne skida se dijetama

objavljeno prije 14 godina

Ljeto dolazi, odjeća koju nosimo više otkriva nego što pokriva i ponovno se moramo hvatati u koštac s vječnim ljetnim neprijateljem ženskog roda - kilogramima. Kako ću… više »

CNN:

Hrvatska među 4 najbolje gastronomske destinacije na svijetu

objavljeno prije 14 godina

"Ako planirate putovanje života, zašto ne krenete na neko koje uključuje najbolju hranu koju ćete ikad jesti u životu?", navodi CNN u svom turističkom vodiču i nudi nekoliko… više »

TRANCEFRAMING

Tranceframing - škola na interaktivnim CD-ima

objavljeno prije 14 godina

Tijekom posljednja gotovo dva desetljeća, na svojim seminarima Domagoj Matijević naučio je veliki broj studenata kako ostvariti stanje postojanja koje se naziva dijamantna realnost. To je… više »

FUTURE TOOLS

"Programirani materijali" oblikovat će alate budućnosti

objavljeno prije 14 godina

Znanstvenici su stvorili fleksibilne listove od stakloplastike koji se sami presavijaju u avione i brodiće u stilu origamija. Ovaj izum mogao bi otvoriti nove mogućnosti u stvaranju takozvane… više »

BIT ĆEMO DOBRO

Bioprognoza od 30. lipnja do 2. srpnja

objavljeno prije 14 godina

U srijedu 30. lipnja u većem dijelu Hrvatske biometeorološke prilike bit će povoljne, pa vrijeme neće stvarati poteškoće meteoropatima i kroničnim bolesnicima. Manje tegobe… više »

VELIKA POTRAŽNJA

U Kini unajmljuju bijelce

objavljeno prije 14 godina

Na dan, za vikend, cijeli tjedan, pa čak do mjesec ili dva, kineske kompanije spremne su unajmiti i platiti pozamašne svote bijelim strancima. Razlog? Žele da im se pridruže kao lažni… više »

GEOIDA

Snimljena Zemljina gravitacija

objavljeno prije 14 godina

Ova šarena mapa pokazuje suptilan, ali jak utjecaj koji gravitacija ima diljem planeta. Poznata kao geoida, definira gdje se nalazi nivo površine, te govori gdje su izbočine, a… više »