Život
OPREZ

Nezdrava prehrana može potaknuti depresiju

objavljeno prije 11 godina

Istraživači sa Sveučilišta u Melbourneu otkrili su da su promjene u raspoloženjima bile češće među ženana u dobi od 20 do 93, koje su više od 10 godina konzumirale… više »

NAJSTARIJA NA SVIJETU

Žarulja koja svijetli 109 godina

objavljeno prije 11 godina

I dok EU zabranjuje domaćinstvima upotrebu tradicionalnih žarulja, tzv. ˝stoljetno svijetlo˝ gori od 1901. Nalazi se u vatrogasnoj stanici u gradu Livermoreu, u sjevernoj Kaliforniji. Žarulja… više »

UGODNO S KORISNIM

Izgubite 48.000 kalorija godišnje samo uz šoping

objavljeno prije 11 godina

Najnovija studija otkrila je da žene godišnje 132 puta idu u šoping, što vremenski iznosi 159 sati i 56 minuta hoda brzim tempom. Istraživači su otkrili da se na taj… više »

ŠESTO ČULO

Pas "nanjušio" potres

objavljeno prije 11 godina

Zabilježeno je da su čak i u antičkim vremenima, točnije 373 godine prije Krista, životinje poput štakora, zmija i lasica napustile grčki grad Heliks samo par dana prije nego je… više »

ŽENSKI MOZAK

Žene manje vole seks zbog osjećaja krivnje

objavljeno prije 11 godina

Muškarci se u većini slučajeva uzbuđuju istodobno i fizički i psihički, ali u žena se te dvije stavke često razlikuju - fizički uzbuđene žene ne moraju uvijek svoju uzbuđenost… više »

ZDRAVI I VITKI

Iz prehrane ne izbacujte masti, ali prekrižite pohanu hranu

objavljeno prije 11 godina

Masti su, zajedno s proteinima i ugljikohidratima, jedna od osnovnih hranjivih tvari te ih ne biste smjeli potpuno izbaciti iz prehrane. Njihovu količinu u vašem jelovniku samo treba… više »

RAVNO U LICE

Iskrenost prema šefovima dobra je za zdravlje i posao

objavljeno prije 11 godina

Tvrtke bi svojim zaposlenicima trebale omogućiti redovito procjenjivanje nadređenih kako bi bili sretniji, zdraviji i smanjili razinu stresa kojem su izloženi, zaključak je istraživanja… više »

POSAO (NI)JE MUČENJE

Zanimanja koja nas usrećuju

objavljeno prije 11 godina

Jim Rosenthal prošle godine napustio je svoju 20-godišnju karijeru u PR-u kako bi postao svećenik. Nije ga brinulo što će na novom radnom mjestu imati 70% niža primanja i… više »

SUROVA ISTINA

Šanse da nađete savršenog partnera iznose 1:285.000

objavljeno prije 11 godina

Matematički genije Peter Backus pokazao je da iza procesa zavođenja stoji znanost, te izračunao kako su šanse da si nađemo savršenu osobu jednake 1:285.000. Backus, inače… više »

NAJVEĆE TRAGEDIJE

Najstrašniji potresi u svijetu tijekom posljednjih sto godina

objavljeno prije 11 godina

U snažnom potresu koji je u utorak pogodio Haiti poginulo je barem nekoliko desetaka tisuća ljudi, izjavio je u srijedu haićanski veleposlanik pri Organizaciji američkih država (OEA). Evo… više »

CARPE DIEM

Zašto se najbolje osjećamo preko vikenda?

objavljeno prije 11 godina

Psiholozi tvrde da su razlozi tome sloboda odabira aktivnosti i mogućnost da se provede vrijeme s voljenima. Profesor Richard Ryan koji je vodio istraživanje objašnjava: ˝Radnici, pa… više »

SMJEH KAO LIJEK?

Ljudi su jedina bića koja ismijavaju druge

objavljeno prije 11 godina

Veliki majmuni koji su se pojavili na Zemlji prije 16 milijuna godina vjerojatno su prva bića koja su razvila sposobnost smijeha. Moderni orangutani, jedina vrsta azijskog velikog majmuna,… više »

PRIRODNA PREVENCIJA

Djeca dojena dulje od šest mjeseci su mentalno stabilnija

objavljeno prije 11 godina

Kod većine dojenčadi koju su majke dojile dulje od šest mjeseci zamijećen je manji rizik da kasnije u životu imaju mentalnih zdravstvenih problema, izvijestili su australski… više »

OBRATITE PAŽNJU

Slušajte svoj drugi mozak

objavljeno prije 11 godina

Znanstvenici su dokazali da gastrointestinalni trakt više utječe na naš život nego što smo mislili. Kako kaže dr. Mitchell Cappell, šef gastroenterologije u… više »

SVI GUGLAJU

Google je riječ desetljeća

objavljeno prije 11 godina

American dialect society, organizacija koja proučava engleski jezik, objavila je kako je pojam ''google'' riječ koja je najviše obilježila proteklo desetljeće, s time da se ne radi o… više »