Život
U KAKAU JE TAJNA

Tamna čokolada vam može produžiti život

objavljeno prije 13 godina

Pogledajte posljednja istraživanja koja podržavaju korisnost čokolade sa 70 posto ili više udjela kakaa. Srce - istraživanja provedena na Sveučilištu Aberdeen pokazuju da… više »

LIPEX

Lijek za snižavanje kolesterola opasan po zdravlje

objavljeno prije 13 godina

Popularni lijek za snižavavanje kolesterola Lipex ili Zocor, to jest njegov glavni sastojak simvastatin opasan je u najjačoj dozi zbog povećanog rizika od oštećenja mišića. FDA… više »

GLAZBENA LEGENDA

Zasvirajte gitaru na Googlu u čast Les Paula

objavljeno prije 13 godina

Povodom obljetnice rođenja Les Paula, Google je na svoju početnu stranicu za pretrage na mjesto svog uobičajenog loga postavio „škrabotinu", odnosno jedan od svojih poznatih… više »

BORBENE TRAUME

Žene u vojsci jednako se dobro nose sa stresom kao i muškarci

objavljeno prije 13 godina

Najnovija studija o američkim veteranima iz ratova u Afganistanu i Iraku pokazala je da se vojnikinje jednako dobro nose sa stresom kao i njihovi muški kolege, prenosi Hina. "Suprotno… više »

VRIJEDNOST RADNOG MJESTA

Kako ocijeniti ponudu za posao

objavljeno prije 13 godina

Iako je malo vjerojatno da ste trenutno  u takvoj situaciji, kad vam je na raspolaganju nekoliko ponuda za posao važno je da svaku dobro izvažete. Uvijek će biti dobrih razloga za… više »

LIJEČENJE JE SKUPO

Veća dostupnost cjepiva u siromašnim zemljama spasila bi milijune djece

objavljeno prije 13 godina

Životi milijuna djece mogli bi se spasiti, a milijarde dolara uštedjeti kada bi cjepiva bila dostupnija u 72 najsiromašnije zemalje svijeta, pokazalo je istraživanje objavljeno… više »

O UKUSIMA SE RASPRAVLJA

Koji oblik ženskog tijela vole muškarci u raznim dijelovima svijeta

objavljeno prije 13 godina

Bez namjere da podupru stereotipe i stvaraju predrasude, novinari portala B92 zaključili su da ipak postoje neki standardizirani ukusi o obliku i izgledu ženskih tijela u raznim dijelovima… više »

KILL-SWITCH

Kako ugasiti internet u jednoj državi

objavljeno prije 13 godina

Prije nekoliko mjeseci, točnije 28. siječnja ove godine, Egipatska je vlada napravila potez bez presedana kako bi utišala disidente - u čitavoj je zemlji ugasila Internet. Kako je to… više »

UDARAC PARKINSONU

Ekstrakt tamarinda mogao bi obnoviti oštećene živce

objavljeno prije 13 godina

Sastojak iz drveta tamarinda mogao bi potaknuti obnavljanje oštećenih moždanih stanica i kičmene moždine što karakterizira bolesti poput Parkinsonove. Doktorand Andrew Rodda sa… više »

JAK LIBIDO

Žene u seksu najviše uživaju u tridesetima

objavljeno prije 13 godina

Istraživanje Sveučilišta Texas pokazalo je da žene između 30. i 40. godine imaju najveći libido i najviše uživaju u seksu, mnogo više od djevojaka u svojim dvadesetima.… više »

TESTIRANJA U TIJEKU

Lijekovi za prevenciju raka dojke i jajnika

objavljeno prije 13 godina

Lijek za prevenciju raka dojke i jajnika više nije daleka budućnost, zaključili su znanstvenici na kongresu Udruge za kliničku onkologiju u Chicagu. Optimizam temelje na novim… više »

POGLEDAJTE SNIMKU

Snažna eksplozija na Suncu večeras će zapljusnuti Zemlju

objavljeno prije 13 godina

Neočekivano jaka oluja koja je u utorak 7. lipnja harala Suncem mogla bi se idućih dana osjetiti i na Zemlji i to u obliku problema s energetskom opskrbom i GPS sustavom, objavila je NASA.… više »

NOVE KRITIKE ZA FACEBOOK

Automatsko tagiranje fotografija na Facebooku diglo EU na noge

objavljeno prije 13 godina

Povjerenici za zaštitu osobnih podataka Europske unije detaljno će istražiti najnoviji Facebookov sustav za automatsko prepoznavanje i tagiranje ljudi na fotografijama. Ovaj izrazito… više »

COOL STVAR

Nintendo predstavio inovativnu konzolu Wii U

objavljeno prije 13 godina

Nintendo je na svojoj velikoj E3 konferenciji u Los Angelesu predstavio kućnu konzolu - Nintendo Wii U. Tehničke specifikacije same konzole nisu još otkrivene, fokus Wii U… više »

uzimanje tableta može biti opasno
KAKO SI POMOĆI?

Kad tableta protiv bolova postane otrov za tijelo

objavljeno prije 13 godina

Imate užasne glavobolje? Zašto biste patili? Popijte tabletu! Koliko puta ste čuli ovo? Istina, tablete nam olakšavaju život, ali jesu li tako dobre kao što nam se… više »