Život
1923.-2011.

Preminuo pisac Jorge Semprun

objavljeno prije 13 godina

Pisac i bivši španjolski ministar kulture Jorge Semprun umro je u utorak navečer u Parizu, objavio je njegov unuk Thomas Landman, prenosi Hina. Semprun, koji je nakon… više »

SOCIAL SIMS

Simsi na Facebooku

objavljeno prije 13 godina

FarmVille dobiva ozbiljnu konkurenciju - na Facebook uskoro stižu Simsi. EA je potvrdio da će izdati ekstenziju popularne igrice, ali je datum pokretanja još nepoznat. Na Facebooku već… više »

PROKLETA SPARINA

Kako protiv vrućine u uredu

objavljeno prije 13 godina

Zaposleni i po najvećem suncu i sparini moraju uredno biti na poslu što nije nimalo lako ako radno mjesto ima slabu izolaciju ili nije adekvatno opremljeno sustavom za hlađenje. Ugodna… više »

HACK ME GENTLY

Kako hakeri rade to što rade...i zašto

objavljeno prije 13 godina

Kako bi ušli u svijet hakera nije vam potrebno ni veliko programersko iskustvo niti tehnologija od nekoliko desetaka tisuća kuna - znatiželjni um i puno slobodnog vremena za početak će… više »

DOLE FOBIJE!

Čak 95 posto ljudi rješi se straha od letenja jednodnevnim tečajem

objavljeno prije 13 godina

Izraziti strah od letenja osjeća čak 64 posto žena i 36 posto muškaraca. I dok se već nekoliko desetaka godina sa strahom od letenja  u svijetu uspješno bore tečajevima,… više »

5 VRSTI MODERNOG BRAKA

Koji je vaš tip braka?

objavljeno prije 13 godina

Romantične komedije i chick lit knjige navode žene vjerovati kako je brak Sveti gral odnosa. No, čini se kako je danas ostvariti „živjeli su zauvijek sretno" teže nego ikada. Autorica… više »

UPDATE PLEASE

Google prestaje s podrškom za starije preglednike

objavljeno prije 13 godina

Od 1. kolovoza ove godine Google prestaje sa pružati podršku za svoje usluge korisnicima koji koriste Internet Explorer 7, Safari 3 i Firefox 3.5 i sve njihove starije verzije.… više »

BORBA ZA ZDRAVLJE

Zaustavite smrtonosne bolesti prije nego se pojave

objavljeno prije 13 godina

Vjerojatno je trenutak u kojem vam doktor govori kako bolujete od neizlječive bolesti opasne po život jedan od najstrašnijih u životu. Danas imamo mogućnost otkriti ih ranije nego… više »

POČINJU EKSPERIMENTI

Svemirsko povrće moglo bi biti stalna hrana astronauta

objavljeno prije 13 godina

Iako je povrće pod povećalom europske i svjetske javnosti zahvaljujući krizi s bakterijom E. coli, japanski 'svemirci' na njega imaju sasvim drugačiji pogled. Naime, na Međunarodnoj… više »

ZADAH, ZNOJ, PLINOVI

6 neobičnih razloga zašto smrdimo

objavljeno prije 13 godina

Okupali ste se, namirisali i oprali zube a svejedno oko sebe širite neugodne mirise? Postoje pomalo neočekivana objašnjenja zašto smrdimo, iako se držimo osnovnih… više »

UPUTE ZA SERVIS

Je li vaš bicikl spreman za vožnju?

objavljeno prije 13 godina

Krajnje je vrijeme da, ako već niste, izvadite bicikl iz podruma ili garaže i iskoristite lijepo vrijeme za vožnju do posla i u slobodno vrijeme. No, prije nego što počnete skupljati… više »

SPOLNI STEREOTIPI

Muškarci na sedmodnevni odmor ponesu tek 3 para donjeg rublja, a žene čak 10

objavljeno prije 13 godina

Muškarci misle da su tri para donjeg rublja sasvim dovoljna za sedmodnevni odmor, pokazuje istraživanje. Prosječan britanski muškarac smatra da je savršeno prihvatljivo… više »

SRETAN ROĐENDAN

Legendarna igra slavi 27. rođendan

objavljeno prije 13 godina

Iznimna zaraznost i jednostavnost te činjenica da je stvorena u tada još egzotičnom Sovjetskom savezu osigurali su joj svjetsku slavu i horde poklonika diljem svijeta. Ime joj je… više »

3 NA DAN

Zašto neki lijekovi imaju neobična i teško izgovorljiva imena?

objavljeno prije 13 godina

Jeste li se ikada zapitali zašto neki lijekovi imaju tako čudna imena? Ili ste možda ušli u ljekarnu i dok čekate u dugom redu pokušali izbrojiti koliko lijekova ima u… više »

SREĆA U NESREĆI

Doživite nezgodu na putovanju i osvojite 10.000 dolara

objavljeno prije 13 godina

Ponekad se nesreće događaju i iskusnim svjetskim putnicima. Tijekom planinarenja u sklopu liječničke misije u Vijetnamu, Dr. Gary Feldman stao je na trenutak na stijenu pokraj planinskoga… više »