« Život
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
PREKID VEZE

Najčešći razlozi ljubavnog kraha

Svatko je barem jednom u životu dao, ali i dobio "nogu", a ovo su potencijalni krivci za ljubavni brodolom

Fotografija vijesti
Više o

ljubav

,

brak

,

razvod

,

nevjera

,

muškarci i žene

,

prekid veze

,

ljubavna veza

U vezi ste s voljenom osobom, hodate već neko vrijeme i baš vam je lijepo skupa, a onda kao grom iz vedra neba vaš partner/ica obznani da je došao kraj. Iako ste možda dobili objašnjenje, budite sigurni da ono ne mora nužno biti istinito jer ponekada je laž bolja solucija od puke iskrenosti.

Kako ne bi živjeli u neznanju, donosimo vam najčešće i najsnažnije razloge zašto veze dosta često imaju rok trajanja.

RAZLOG#1 Imate tajne - Čuvanje tajni, bilo mračnih ili potpuno bezazlenih, iziskuje konstantno spletkarenje i laganje najbližima, a svi znamo da mreža laži mora kad-tad puknuti zbog gomilanja neistina. Ne morate voljenoj osobi lagati direktno u lice da bi vam ona rekla "zbogom", dovoljno je da joj zakomplicirate život tražeći od nje da skriva pravu istinu od vaše obitelji, prijatelja ili kolega s posla. Zar možete kriviti nekoga što odbija sudjelovati u takvoj lakrdiji?

RAZLOG#2 Ljubomora - U početku je ljubomora slatka, neodoljiva, šarmantna jer pokazuje partneru da vam je stalo do njega, no s vremenom ona gubi prvotni čar i počinje gušiti odabranika vašeg srca. Iako paranoja može biti opravdana nemojte tlačiti partnera i vjerujte mu sve dok ona ili on ne iznevjeri vaše povjerenje.

RAZLOG#3 Obitelj - Kada ulazite s nekim u vezu ili brak znajte da u paketu dobivate njegovu/njezinu obitelj sa svim svojim vrlinama i manama. Iako ovo možda zvuči previše oštro, ali ako su vaši najbliži nametljivi, vole zapovijedati i omalovažavati druge ili su jednostavno ludi nemojte se čuditi ako vas vaš partner/ica odluči zauvijek napustiti. Vi nemate izbora, to je vaša obitelj, ali vaš partner itekako može odabrati da li želi te osobe u svojemu životu.

RAZLOG#4 Sukob oko braka - Vi želite brak, a on još uvijek nije spreman obvezati se na "dok nas smrt ne rastavi". Iako vas možda puno voli njegovi životni planovi se totalno razlikuju od vaših i tu jednostavno nema pomoći. Pošto nikome nije u interesu da na silu uđe u brak, imate opciju da se pomirite kako neće biti glamuroznog vjenčanja ili da ga ostavite i potražite sreću s osobom koja ima vama slične svjetonazore.

RAZLOG#5 Postoji netko drugi - Ovo je jedan od najbolniji uzroka prekida veze. Uživate u zajedničkom životu, a onda vam ona ili on saopći vijest koja vam dođe kao hladan tuš: "Postoji netko drugi!". Uplitanje treće osobe u vezu je učestala pojava koju je većina osjetila na vlastitoj koži, no nevjera ima svoju pozitivnu stranu - osim što je pokazala da ta osoba nije prava za nas, učinila nas je jačima i mudrijima.    

28.03.2012. 22:47:42
Novi komentar
nužno
nužno