Zagreb
HUMANITARNO

Uskrs na dar - priključite se akciji!

objavljeno prije 9 mjeseci i 6 dana

"Uskrs na dar" akcija je humanitarne udruge FB Humanitarci Zagreb kojom se obiteljima u potrebi žele darovati lijepi uskršnji blagdani, pa evo što oni sami kažu:… više »

JAVITE

Nestao je Josip Drinovac, javite ako ste ga vidjeli

objavljeno prije 9 mjeseci i 14 dana

Josip Drinovac iz Zagreba nestao je 1. travnja, pretpostavlja se da je odjeven u crvenu majicu s kapuljačom. Visok je 190 cm, jače građe, a zadnji puta je viđen u svom domu u Rujanskoj ulici.… više »

ARHIVALIJA MJESECA

Arhivalija za mjesec travanj 2017.

objavljeno prije 9 mjeseci i 17 dana

Daleke 1964. g. u Zagrebu je pokrenuta akcija „Svaki građanin svake godine jedno stablo", sa ciljem ozeljenjavanja gradskih i prigradskih površina. Nešto kasnije u Sigetu… više »

FB HUMANITARCI

Velika akcija Uskrs na dar, pomozite koliko možete

objavljeno prije 9 mjeseci i 24 dana

Građani su za Božić pokazali veliko srce i skupljali donacije za blagdansku trpezu te tako vratili osmijeh na lica mnogih. Uskrs je pred vratima, a 63 zagrebačke obitelji i njihovo 120 djece… više »

20. 3.

Svjetski dan bez mesa

objavljeno prije 10 mjeseci i 3 dana

Povodom Svjetskog dana bez mesa, koji se diljem svijeta obilježava 20. ožujka, Prijatelji životinja ostvarili su suradnju s 10 picerija i potaknuli ih da u svoju stalnu ponudu uvedu… više »

TRIBINA

Udruženje udruga - mit ili stvarnost'

objavljeno prije 10 mjeseci i 4 dana

U Hrvatskoj postoji veliki broj udruga koje se brinu o dobrobiti i zaštiti napuštenih, zlostavljanih i zanemarenih životinja. Puno puta se vode rasprave mogu li udruge… više »

BRAVO!

Djeca s poteškoćama u razvoju dobila svoje igralište na Jarunu

objavljeno prije 10 mjeseci i 7 dana

Na obalama jezera Jarun ovoga utorka vladala je vesela atmosfera. Naime, na Otoku Trešnjevka poznatog zagrebačkog jezera otvoreno je igralište za djecu s poteškoćama u… više »

Pasica kasica – mala, ali važna akcija za napuštene njuškice

objavljeno prije 10 mjeseci i 7 dana

Mala, ali važna akcija za napuštene njuškice pod nazivom Pasica kasica pokrenuta je u prosincu 2016. godine s ciljem pomaganja psima u skloništima i azilima, ali na… više »

DOĐITE

Welcome Spring Festival – novi festival ovog proljeća u Zagrebu

objavljeno prije 10 mjeseci i 7 dana

Prvi dan proljeća donosi i novi festival u centar Zagreba! Od 21. do 26. ožujka Strossmayerov trg postaje dom Welcome Spring Festivala. Festivala na kojem se ljudi i priroda vole. … više »

DOĐITE!

Veliki biciklistički prosvjed u Zagrebu

objavljeno prije 10 mjeseci i 11 dana

Greenpeace Hrvatska, Sindikat biciklista i Zelena akcija u nedjelju 12. ožujka u 16h, organiziraju masovnu biciklističku vožnju kroz Zagreb s ciljem osvještavanja što većeg… više »

NAJAVE

Otvorena rasprava Dinamička svjetska okolina na Filozofskom

objavljeno prije 10 mjeseci i 11 dana

Krug mladih urednika »Filozofskih istraživanja« i Udruženje studenta filozofije Filozofskog fakulteta pozivaju zainteresirane na otvorenu raspravu »Dinamička svjetska… više »

TRIBINA

Tribina Narod pod oružjem – je li nam potreban vojni rok?

objavljeno prije 10 mjeseci i 12 dana

U okviru ciklusa tribina pod naslovom Bioetički utorak, zagrebačka podružnica Hrvatskog bioetičkog društva i suradnički krug studenata Znanstvenog centra izvrsnosti za integrativnu… više »

ZG HUMANITARCI

Nova akcija - Uskršnja čarobna škrinjica

objavljeno prije 10 mjeseci i 17 dana

Uskršnji zeko pronašao je ključeve Čarobne škrinjice Zagrebačkih humanitaraca i otvara ju za vaše donacije. Za 19 obitelji o kojima brinu Zagrebački… više »

DOĐITE

Četvrti Sajam kućnih ljubimaca

objavljeno prije 10 mjeseci i 18 dana

Nakon tri odlična, uspješno održana Sajma kućnih ljubimaca, zadovoljstvo nam je što vas možemo pozvati i na 4. Sajam kućnih ljubimaca koji će se kao i dosad održati u Westgate… više »

DAZ

Arhivalija za mjesec ožujak 2017.

objavljeno prije 10 mjeseci i 19 dana

Državni arhiv u Zagrebu ima sjajan običaj predstavljanja zanimljivosti iz svog fundusa - Arhivaliju mjeseca. U suradnji s DAZ-om, ovoga mjeseca donosimo zanimljivu spomenicu, koju inače… više »