Vic dana
VIC DANA

Fata na vjenčanju

objavljeno prije 2 mjeseca i 16 dana

Fata udaje sina, pa na vjenčanju dobaci snajki: - 'Ćerce, bona, nije t' nešt' ta vjenčan'ca... Snajka je otrovno pogleda: - Bit' će bolja drugi put, ne brin' ti ništa... više »

VIC DANA

Mujo ženskaroš

objavljeno prije 2 mjeseca i 17 dana

Mujo i Haso sjede na terasi birtije i ocjenjuju komade u prolazu, a svaka treća zastane i popriča s Mujom. Nakon nekog vremena Haso ljubomorno ispali: - Bolan, Mujo, ti s' pravi… više »

VIC DANA

Mujo pijanac

objavljeno prije 2 mjeseca i 19 dana

Mujo kući u sitne sate, skroz pijan, pa se spotiče se po kući.Fata se probudi i zavapi kroz suze:'Mujo, nesrećo! Rekao si da ćeš postati drugi čovjek, a ti opet pijan k'o zemlja… više »

VIC DANA

Mujo na kamenu

objavljeno prije 2 mjeseca i 20 dana

Mujo sjedi na kamenu kraj puta, prolazi Haso i pita ga: - Š'a je, bolan, Mujo, sjediš i razmišljaš? Mujo slegne ramenima: - Jok, bolan, samo sjedim... više »

VIC DANA

Mujo i električna stolica

objavljeno prije 2 mjeseca i 21 dan

Mujo je nakon serije zločina osuđen na smrt na električnoj stolici, pa kad su mu odbijene sve molbe za pomilovanje, sjedne on, privežu ga i priđe mu upravitelj zatvora: - Imate li posljednju… više »

VIC DANA

Mujo i Aladinova svjetiljka

objavljeno prije 2 mjeseca i 22 dana

Mujo i Haso voze se čamcem i naiđu na Aladinovu svjetiljku. Haso je uzme i protrlja, izađe duh i pita ih koju će im želju ispuniti. Kaže Haso: - Daj da more postane pivo. I ispuni im duh… više »

VIC DANA

Mujo i vulkanizer

objavljeno prije 2 mjeseca i 23 dana

Mujo odvezao Golfa na promjenu guma i nakon što je sve bilo gotovo, plati i krene kući. Nakon pola sata stiže mu SMS od vulkanizera: - Jarane, ako s' još živ, pažljivo zaustavi… više »

VIC DANA

Plavuša i upoznavanje

objavljeno prije 2 mjeseca i 24 dana

Plavuša se upoznaje s nekim likom i on joj se pohvali: - Ja sam plastični kirurg! Plavuša će na to: - Jao, a izgledate kao pravi! više »

VIC DANA

Mujo i Fatina slika u kafani

objavljeno prije 2 mjeseca i 25 dana

Uđe Mujo u kafanu, naruči pivo i pogleda u džep i tako 5-6 puta. Konobar mu priđe i upita iz radoznalosti: - Jel', bolan, a što poslije svakog piva gledaš u džep? A Mujo će: -… više »

VIC DANA

Mujo kod zlatara

objavljeno prije 2 mjeseca i 26 dana

Mujo uđe u zlatarsku radnju i razgleda, pa upita prodavačicu: - Dobar dan, rec'te m', molim vas, kol'ko košta ova sprava za mučenje? Proodavačic ga zbunjeno pogleda: - Gospod'ne, to je burma?! više »

VIC DANA

Mujo kuler u kafani

objavljeno prije 2 mjeseca i 27 dana

Mujo zasjeo na kraj šanka i lagano pijucka svoje pivo, kad mu priđe Fata: - Joo, bolan, koji s' ti kuler... šta piješ da s' tak'i? Mujo otpije gutljaj i odvrati mirno:… više »

VIC DANA

Fata i pregled kod veterinara

objavljeno prije 2 mjeseca i 28 dana

Fata dođe kod veterinara i zamoli ga za pregled, a on je zbunjeno pogleda: - Gospođo, pogriješili ste, ja liječim životinje, a Vi trebate ići kod doktora...  Fata uzrujano… više »

VIC DANA

Plavuša na tržnici

objavljeno prije 2 mjeseca i 29 dana

Plavuša krenula na tržnicu po krastavce. Priđe ona štandu pa gleda, gleda, ali nikako da se odluči. Prodavač je upita: - Zašto ne probate, tako ćete najbolje vidjeti koja… više »

VIC DANA

Mujo i vrućina

objavljeno prije 3 mjeseca

Mujo uletio u kafanu, obriše znoj i naruči pivo. Eksa ga u trnu, uzme još jedno pa sjedne do Hase: - Bolan, pravo vruće.. kažu na radiju tri'cet u 'ladu... Haso otpije gutljaj i… više »

VIC DANA

Mujo i seks preko telefona

objavljeno prije 3 mjeseca i 1 dan

Mujo otišao na službeni put i nakon cjelodnevnog posla vrati se napaljen u hotelsku sobu pa nazove Fatu: - Fato, bona, rec' mi, šta imaš na sebi? Fata zbuneno odgovori: -… više »