Vic dana
VIC DANA

Mujo i jezične razlike

objavljeno prije 5 mjeseci i 11 dana

Mujo sjedi u dnevnoj uz pivo i novine, a mali Mujica sa strane nešto uči. Gleda on, gleda, češe se po glavi pa upita Muju: - Babo, babo, da t' pitam nešto... Mujo klimne,… više »

gripa prehlada bolest mu
VIC DANA

Mujo i koronavirus

objavljeno prije 5 mjeseci i 12 dana

Mujo sjedi u kafani i pijucka pivo, kad ulazi Haso sav šmrcav i jadan, pa ga Mujo zabrinuto upita: - Š'a t' je, bolan? Haso odmahne rukom: - Ma bjež', jarane,… više »

VIC DANA

Mujo i kondom

objavljeno prije 5 mjeseci i 13 dana

Haso izađe ispred zgrade, kad tamo njegov mladi susjed Mujo se igra s četvero djece, jedno drugom do uha. Haso ga zbunjeno upita: - Jesu l' to sve tvoja? Mujo klimne, a Haso zbunjeno nastavi:… više »

VIC DANA

Plavuša na kavi

objavljeno prije 5 mjeseci i 14 dana

Plavuša sjela s prijateljicom na kavu, a ova je odmah u glavu znatiželjno upita: - Čujem da imaš novog frajera? Plavuša klimne veselo: - Daaa, znaš kako je… više »

VIC DANA

Mali Mujica i čudan pojam

objavljeno prije 5 mjeseci i 15 dana

Mali Mujica uđe u kuhinju s knjigom i upita Fatu: - Mamo, mamo, šta to znači - razmjena mišljenja? Fata se nasmije i objasni: - Eee, Muj'ce, to t' kad tvoj babo uđe u kuh'nju sa… više »

VIC DANA

Mujo i Fata na godišnjicu

objavljeno prije 5 mjeseci i 17 dana

Mujo i Fata slave prvu godišnjicu braka u restoranu, pa će Fata uz uzdah nakon večere: - Mujo, bolan, sve se nešt' kontam... ipak sam ja bila glupa što sam se udala za… više »

VIC DANA

Mali Mujica i ispitivanje

objavljeno prije 5 mjeseci i 18 dana

Mali Mujica zijeva na satu, pa ga učiteljica prozove i upita: - Muj'ce, de t' nama rec' šta je to demokracija? Mujica se zamisli, pa ispali: - To je kad dve b'dale imaju više… više »

VIC DANA

Mali Mujica i priroda

objavljeno prije 5 mjeseci i 19 dana

Mali Mujica uči u dnevnoj sobi, a Mujo na kauču čita novine. Mujica se malo mršti, pa na kraju upita: - Babo, babo, š'a je to kolibri? Mujo odvrati: - Ma, to t' je neka glupa… više »

VIC DANA

Chuck Norris i Smrt

objavljeno prije 5 mjeseci i 20 dana

Smrt pokuca na jedna vrata, kad ih otvara - Chuck Norris: - Da? Smrt se uzvrpolji, pa na kraju promuca: - Maškare...? više »

VIC DANA

Mali Mujica i točan odgovor

objavljeno prije 5 mjeseci i 21 dan

Mali Mujica se očito dosađuje na satu jezika, pa ga učiteljica prozove: - Muj'ce, de t' nama reci dvije zamjenice? Mujica se zbunjeno digne: - 'Ko, ja? Učiteljica se zadovoljno nasmije: -… više »

VIC DANA

Mali Mujica i izlazak

objavljeno prije 5 mjeseci i 22 dana

Mali Mujica se sredio, namirisao i počešljao pa dođe do Muje u dnevnu i ispali: - Babo, odo je u grad nać' se s rajom, de' m' nešto para? Mujo posegne u džep i izvadi 10 maraka… više »

VIC DANA

Fata i brazilka

objavljeno prije 5 mjeseci i 23 dana

Mujo ode kod liječnika jer mu je dosadio seksualni život s Fatom u nadi da će dobiti savjet kako razbiti monotoniju. Doktor mu preporuči da predloži Fati da malo obrije međunožje jer to… više »

VIC DANA

Valentinovo - vicevi za zabavu

objavljeno prije 5 mjeseci i 24 dana

Mujo sretne Hasu na Valentinovo praznih ruku, pa ga pogleda ispod oka i upita: - Haso, bolan, šta 's uz'o Habibi za Valentinovo? Haso slegne ramenima: - Šta sam joj uz'o?… više »

VIC DANA

Fata i isprobavanje haljine

objavljeno prije 5 mjeseci i 25 dana

Fata razgledava izloge na čaršiji i ugleda jednu haljinu koja joj se odmah svidi, pa uleti u trgovinu i kaže prodavačici: - Htjela b' isprobat' onu 'aljinu u izlogu! Prodavačica je… više »

VIC DANA

Mujo i porez na alkohol

objavljeno prije 5 mjeseci i 26 dana

Mujo sjedi u dnevnoj s malim Mujicom, lagano nateže pivo i gleda Dnevnik, pa kad voditelj najavi nove poreze na alkohol, Mujica ga upita: - Babo, babo, sa' kad uvedu nove poreze, 'o'š… više »