Vic dana
VIC DANA

Mali Mujica i vlak

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Mali Mujica upadne u dnevnu, a Mujo tamo pijucka pivo i gleda TV. Mujica se okuraži i upita Muju: - Babo, babo, jel' znaš ti koji vlak najviše kasni? Mujo se zbuni: - Ne znam,… više »

VIC DANA

Mujo zove policajce

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

Mujo zove policiju: - 'Alo, jel' to policija? S druge strane čuje odgovor: - Je, izvol'te... Mujo zavapi: - De pošalj'te patrolu odma', slučajno sam gurn'o svoju Fatu kroz prozor...… više »

VIC DANA

Mujo i torta

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Mujo dočekao prvi rođendan u braku s Fatom, pa mu ona odluči napraviti tortu, prvu u životu. Ispeče je ona i donese na stol, pa stavi komad Muji na tanjur. Mujo sumnjičavo zagleda tortu,… više »

VIC DANA

Mujo na WCu

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

Mujo sjedi na WC školjki, sere i napreže se: - Uuuu... Mmmmm... Uffff! Kad odjednom nestane struje i Mujo se počne derati: - Aaaa! Upomoć! Aaaaa!Fata se uplaši pa dođe u WC sa… više »

VIC DANA

Mujo i školjke

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

Mujo i Haso otišli na rijeku na kupanje, pa kad su stigli Mujo se odmah skine: - Sa'ć' skočit' na glavu... Haso ga upozori: - Nemoj, ima školjaka, ub' ćeš se!! Mujo… više »

VIC DANA

Mujo na hitnoj operaciji

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Mujo završio u bolnici na hitnoj operaciji, pa slučajno čuje nešto dok su ga pripremali i odluči provjeriti kod doktora: - Doktore, bolan, je l' istina da ć' me operirati… više »

VIC DANA

Fata i familija

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Fata se udala za Muju i odselila u veći grad, pa joj nakon mjesec dana famiija odluči doći u posjetu. Pozvone oni na portafon, pa se Fata javi: - 'Ko je? Tata odvrati: - Mi smo... Fata… više »

VIC DANA

Mujo i kratko pamćenje

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Mujo upada u kuću, a Fata ga napadne s vrata: - Đe s' ti, bolan, izaš'o po kruh pred tri dana i sad se vraćaš?! Mujo se lupi po čelu: - Kruh!!! Odma' se vraćam.... više »

VIC DANA

Mujo, Fata i pornjava

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

Mujo i Fata gledaju pornić i nakon što se pojavi obdareni crnac, Mujo reče: - Vid' bona, Fato, kol'ki mu je, veći i od moga! Fata uzdahne: - Ne da je veći od tvoga, nego 'vakog u… više »

VIC DANA

Mujo i strina

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

Mujo sjedi u kafani tužan, pa mu dođe Haso i upita ga što je bilo. Mujo otpije gutljaj piva i uzdahne: - Haso, znaš šta sam, bolan, uradio? Haso odmahne glavom: -… više »

VIC DANA

Mujo i majmun

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

Mujo pokazuje Hasi majmuna kojeg je doveo sa svog putovanja: - Vid', bolan, Haso šta ovaj majmun zna... Mujo zvizne majmuna za uho, a ovaj mu krene pušiti: - A, šta… više »

VIC DANA

Mujo i ljekarna

objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana

Mujo krenuo u apoteku i putem na čaršiji naleti na Hasu: - Đe s', bolan, Mujo, 'aj'mo na pivo! Mujo odmahne: - Jok, bolan, idem u apoteku da m' daju nešt' za glavu... Haso se… više »

VIC DANA

Mali Mujica i roditeljski

objavljeno prije 1 mjesec i 29 dana

Fata se vratila s roditeljskog sastanka i već s vrata počne urlati na Mujicu: - Muj'ce, boga ti tvoga, što s' popustio u školi?! Mujica se dovuče iz dnevne sobe i sa… više »

VIC DANA

Mujo i autobus

objavljeno prije 2 mjeseca

Mujo dolazi na autobusno okretište i krene ljubiti autobuse, pa ga zaustavi jedan vozač i upita zbunjeno: - Š'a radiš to, bolan? Š'a ljubiš autobuse?! Mujo… više »

naspavana djeca bolje paze na nastavi
VIC DANA

Mali Mujica i skoro petica

objavljeno prije 2 mjeseca i 1 dan

Mali Mujica vraća se iz škole, pa ga Fata pita odmah s vrata: - Mu'jce, šta je bilo u školi? Mujica odvrati: - Ma bjež', skoro sam dobio pet'cu! Fata se zbuni: - Kako to… više »