Vic dana
VIC DANA

Fata na novoj dijeti

objavljeno prije 4 mjeseca i 21 dan

Fata sjela s jaranicama na kavu i uskoro počne priča o dijetama, pa kad dođe red na nju, Fata lakonski ispali: - Ja sam vam na nindža dijeti! Jaranice je zbunjeno pogledaju, pa Habiba upita:… više »

VIC DANA

Fata i sređivanje za izlazak

objavljeno prije 4 mjeseca i 22 dana

Mujo i Fata sređuju se za izlazak na čaršiju, pa Fata svako malo mijenja haljinu i gleda se u ogledalo. Mujo se obukao za minutu i nakon nekog vremena nervozno ispali: - 'Ajd', bona,… više »

VIC DANA

Fata i veterinar

objavljeno prije 4 mjeseca i 23 dana

Fata došla kod veterinara i odmah s vrata se požali: - Doktore, pomagaj, nije m' dobro! Veterinar je pogleda i mirno odvrati: - Gospođo, vi ste promaš'li... ja sam veterinar,… više »

VIC DANA

Mujo i čudni otkaz

objavljeno prije 4 mjeseca i 24 dana

Mujo sjedi u kafani i tužno trese jednu rakiju za drugom, kad naleti Haso: - Mujo, bolan, samo što se nis' rasplak'o, š'a t' je, bolan? Mujo uzdahne: - Dobio sam otkaz danas… više »

VIC DANA

Mujo i hrabrost

objavljeno prije 4 mjeseca i 25 dana

Mujo zamišljen sjedi u kafani i pijucka, kad dođe Haso i upita ga: - Š'a je, bolan, š'a s' se stis'o tako? Mujo slegne ramenima: - A kontam nešto... kol'ko sam… više »

VIC DANA

Mujo i matematika u večernjoj školi

objavljeno prije 4 mjeseca i 26 dana

Mujo krenuo u večernju školu i nakon nekog vremena prozove ga profesor na satu matematike: - Mujo, kol'ko je dva plus dva? Mujo ispali kao iz topa: - Čet'r'! Profesor ga pohvali:… više »

VIC DANA

Fata kod ginekologa na pregledu

objavljeno prije 4 mjeseca i 27 dana

Fata otišla na pregled kod ginekologa i kad je ovaj bio gotovo, odluči ga pitati ono što je muči: - Doktore, da te pitam... onaj moj Mujo traži od mene da u krevetu budem k'o… više »

VIC DANA

Mala Fata i vjenčanje

objavljeno prije 4 mjeseca i 28 dana

Mujo sjedi u dnevnoj i čita novine, kad upada mala Fata sva uplakana: - Babo, ja odluč'la... ako m' ti ne daš da se udam za Ibru, ja ć' se bacit' u rijeku!! Mujo je pogleda preko… više »

VIC DANA

Plavuša kupuje auto

objavljeno prije 4 mjeseca i 29 dana

Plavuša dođe kupiti novi auto, pa sve hoda po salonu i razmišlja, kad joj priđe prodavač: - Dobar dan, mogu li vam pomoći? Plavuša klimne: - Pa da... kupila bi novi… više »

VIC DANA

Mujo i pljačka

objavljeno prije 5 mjeseci

Mujo krenuo kući nakon druge smjene, kad ga u nekoj uličici na čaršiji spopadne maskirani tip s pištoljem: - Pare il' život!! Mujo uzdahne: - Jarane, ja sam ženjen čo'ek...… više »

VIC DANA

Panduri u birtiji

objavljeno prije 5 mjeseci i 1 dan

Dva pandura nakon smjene svratila u lokalnu birtiju, pa zaredali runde i fino se uredili... Nakon nekog vremena jedan pita drugoga: - Prazna ti je čaša... 'o'š još jednu?… više »

VIC DANA

Plavuša i pandur pumpaju gumu

objavljeno prije 5 mjeseci i 2 dana

Plavuša krenula na more i nakon nekog vremena ispuše joj se jedna guma. Stane ona sa strane i zaustavi prvi auto koji je naišao. Iz njega izađe crnka i upita što… više »

VIC DANA

Plavuša i savjeti

objavljeno prije 5 mjeseci i 3 dana

Plavuša sjela na kavu s frendicom i nakon runde tračanja uzdahne: - Eh, draga moja, čini mi se da sam trebala slušati mamine savjete kad sam bila mlađa... Druga je upita: - Pa… više »

VIC DANA

Mujo i problemi s kućnim ljubimcima

objavljeno prije 5 mjeseci i 4 dana

Mujo sjedi zamišljen u kafani i puši, pa ga Haso upitaa: - Mujo, bolan, šta s' se stis'o tako? Mujo uzdahne: - Eee moj Haso... znaš, ja kad guzim Fatu uvijek… više »

VIC DANA

Mujo i jaran dermatolog

objavljeno prije 5 mjeseci i 5 dana

Mujo šeće čaršijom i naleti na jarana iz osnovne, poznatog dermatologa. Izljube se oni, pa ga doktor upita: - Mujo, bolan, jel' t' Fati pomogla ona maska što sam ti dao… više »