Spektakli
HBO

Premijera dokumentarca o Margaret Atwood

objavljeno prije 3 mjeseca i 18 dana

„Margaret Atwood: U riječima je moć" (Margaret Atwood: A Word After a Word After a Word is Power), novi dokumentarac o pjesnikinji i spisateljici koju je uspjeh televizijske adaptacije… više »

COOL

Koronavirus je službena riječ u klingonskom jeziku

objavljeno prije 3 mjeseca i 19 dana

"Pandemija je zaokupila i sljedbenike klingonskog jezika", kazao je jezični stručnjak Zvjezdanih staza Lieven L. Litaer, koji je od izumitelja toga jezika američkog lingvista… više »

ZLATNI MEDVJED

"Baksuzno bubanje ili bezumni pornić" dobitnik Zlatnog medvjeda

objavljeno prije 3 mjeseca i 21 dan

Stručni žiri Berlinalea objasnio je kako film rumunjskog redatelja Radu Judea baca satirični pogled na sustav vrijednosti modernog društva. Dobitnik Zlatnog lava na estetski… više »

HBO

Premijera četvrte sezone serije "Sluškinjina priča"

objavljeno prije 3 mjeseca i 21 dan

U nadolazećoj novoj sezoni, June (Elizabeth Moss) uzvraća udarac Gileadu kao žestoka predvodnica pobunjenika, ali rizici koje preuzima donose neočekivane i opasne nove izazove. Njena potraga… više »

SERIJE

Premijera nove serije "Generacija +" 11. ožujka na HBO GO-u

objavljeno prije 3 mjeseca i 23 dana

Mračna, no šaljiva dramedija „Generacija +" prati raznoliku skupinu srednjoškolaca čije istraživanje suvremene seksualnosti preispituje vjerovanja o životu, ljubavi i… više »

ZLATNI GLOBUS

Netfilx poharao Zlatne globuse

objavljeno prije 3 mjeseca i 26 dana

Ove godine, s obzirom na pandemiju koronavirusa, 78. po redu godišnja dodjela nagrada održana je uglavnom virtualno, a suvoditeljice svečanosti, Tina Fey i Amy Poehler, dodjelu Zlatnih… više »

PLEMENA EUROPE

Njemačka Netflix-serija snimana u Hrvatskoj

objavljeno prije 3 mjeseca i 26 dana

Najambiciozniji njemački serijski pothvat u novije vrijeme - tako pišu mediji. Nijemci su već prvom serijom za Netflixbriljirali, stvorivši planetarno popularni Dark. Sada je… više »

NAGRADE

Zlatn globusi pred televizorom

objavljeno prije 3 mjeseca i 26 dana

Zlatni globusi i ove godine neće baš biti u nekom svečarskom raspoloženju, no ipak organizatori očekuju da će svečanost pratiti milijuni gledatelja diljem svijeta. Pa na što bi… više »

BRAVO

Na britanskom sveučilištu prvi kolegij o Beatlesima

objavljeno prije 3 mjeseca i 28 dana

Sveučilište Liverpool, a gdje drugdje, na sjeverozapadu Engleske, objavilo je u srijedu da je počelo primati prijave za rujan 2021. za kolegij nazvan 'The Beatles: Glazbena industrija… više »

COOL

Streaming premijera filma "Wonder Woman 1984"

objavljeno prije 4 mjeseca i 2 dana

Hit superherojski film „Wonder Woman 1984" imat će ekskluzivnu streaming premijeru 11. svibnja na HBO GO-u. U režiji Patty Jenkins, s Gal Gadot u glavnoj ulozi, film se odvija tijekom… više »

NAGRADE

Dodijeljen Zlatni studio

objavljeno prije 4 mjeseca i 3 dana

Na večeras održanoj četvrtoj dodjeli medijskih nagrada Zlatni studio proglašeni su laureati u 19 kategorija iz područja filma, kazališta, radija i televizije te glazbe. … više »

SERIJE

Premijera nove serije "Mi djeca s kolodvora Zoo"

objavljeno prije 4 mjeseca i 5 dana

Nova serija „Mi djeca s kolodvora Zoo" (Wir Kinder Vom Bahnhof Zoo), provokativna drama koja prati priču o šestero tinejdžera u potrazi za vlastitim „mjestom pod suncem"… više »

SERIJE

Premijera dokumentarne HBO serije "Allen protiv Farrow"

objavljeno prije 4 mjeseca i 6 dana

Novi dokumentarac u četiri dijela „Allen protiv Farrow" (Allen v. Farrow) imat će premijeru 22. veljače na HBO GO-u kada stiže prva epizoda, dok će nove epizode u ponudi biti svakog… više »

HBO

Premijera nove serije Superman i Lois

objavljeno prije 4 mjeseca i 12 dana

Nakon višegodišnjeg suočavanja sa superzlikovcima, čudovištima koja izazivaju kaos u Metropolisu i vanzemaljskim napadačima koji žele izbrisati ljudsku rasu, Čovjek od… više »

NAGRADE

Oscari idu s više lokacija

objavljeno prije 4 mjeseca i 14 dana

Unatoč epidemiji i restrikcijama u području Los Angelesa, Akademija je "odlučna i želi predstaviti dosad neviđenu svečanu dodjelu Oscara, istodobno pazeći na zdravlje i sigurnost svih… više »