Lifestlye AUTO
COOL

Segway S-Pod prototype

objavljeno prije 1 godinu i 11 mjeseci

Mnogima je već dosadilo da stoje dok se voze na samobalansirajućem vozilu koje svi znamo pod imenom Segway. Tako je Segway predstavio samobalansirajuće vozilo S-Pod prototype na kojemu se… više »

NAPOKON

Kamere hvataju vozače koji razgovaraju mobitelom tijekom vožnje

objavljeno prije 1 godinu i 11 mjeseci

Vjerujemo kako je velik broj vozača upoznat s novim puno strožim novčanim i prometnim kaznama koje su na snazi u Hrvatskoj. Već je dovoljno vremena prošlo od primjene izmijenjenih i… više »

COOL

Mars Rover koncept

objavljeno prije 1 godinu i 11 mjeseci

Do sada je čovječanstvo uspjelo otići s ljudskom posadom samo do Mjeseca, a po njemu su se američki astronauti i vozili u posebno konstruiranom Mjesečevom roveru, koji se u originalu zove… više »

KONCEPTI

NAWA Racer koncept

objavljeno prije 1 godinu i 11 mjeseci

Sajam potrošačke elektronike (Consumer Electronics Show - CES) početkom sljedeće godine u Las Vegasu ispunit će se kilometrima intrigantnih stvari (i češkanja po glavi). Evo… više »

DILEMA

Vodik ili struja - što je bolje?

objavljeno prije 1 godinu i 11 mjeseci

Kada smo kod alternativne vrste pogona sasvim sigurno sam vrh ponude u svijetu su električna vozila koja za pogon koriste isključivo struju iz baterija, ali pomalo nepravedno se zapostavlja… više »

COOL

Proučavanjem snijega do veće izdržljivosti guma

objavljeno prije 1 godinu i 11 mjeseci

Pahuljice oduvijek potiču ljudsku maštu i radoznalost. Iako im je zajednička šesterokutna simetrija, ni dvije pahuljice nisu jednake, a struktura snijega neprestano se mijenja.… više »

FORA

Najprljaviji dijelovi automobila - iznutra

objavljeno prije 2 godine

Svjesni ste kako se na školjci u WC-u možete zaprljati, pa njegovom korištenju prilazite pažljivo i koristite puno dezinfekcijskih sredstava koja ubijaju bakterije, dok u… više »

STRUJA

e.Go Life - auto na struju za mase

objavljeno prije 2 godine

Kada je 2015. godine osnivao start-up e.Go Mobile u Aachenu, profesor Günther Schuh sa sveučilišta RWTH Aachen (Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule Aachen) je kao… više »

NOVOSTI

Kei automobili - Mitsubishi eK Wagon i eK X

objavljeno prije 2 godine

Kei automobili, premda spadaju u klasu mikro automobila i nisu tako mali kako mislite, a imaju tehmologiju ugrađenu iste kvalitete kao obični automobili. Ovom prilikom donosimo… više »

LUKSUZ

Bentley Bentayga Hybrid - luksuz na struju

objavljeno prije 2 godine

Bentley je potvrdio kako izvedene prve isporuke SUV-a Bentley Bentayga Hybrid što predstavlja značajnu prekretnicu za tvrtku jer pokazuje smjer kuda ide ova luksuzna marka. Dok Bentley… više »

ZANIMLJIVO

Stariji vozači ne kupuju električne automobile

objavljeno prije 2 godine

Novo istraživanje pokazuje da mnogi vozači stariji od 55 godina zaziru od kupovine električnog vozila. Dvojbe vezane uz domet vozila jedan su od glavnih razloga zbog kojih stariji od 55… više »

STRUJA

Ford Mustang Mach-E

objavljeno prije 2 godine

Struja ulazi u legendarne američke muscle car pa su i oni postali električni, ali ide se i korak dalje pa je ova kategorija automobila sada dobila i svoju SUV verziju. Prvi put u posljednjih… više »

STRUJA

Tesla predstavio prvi električni pick-up

objavljeno prije 2 godine

Tesla je predstavio svoje prvo električno pick-up vozilo koje s futurističkom četvrtastom karoserijom olovnosive boje izgleda poput oklopnog vozila, dok kalifornijska tvrtka pokušava… više »

SAVJETI

Znate li što znače oznake na gumama?

objavljeno prije 2 godine

Automobilske gume jedna su od najvažnijih komponenti vozila, stoga pri izboru pravih guma za svoje vozilo moramo znati što znače oznake na njima. Slova i brojevi označeni na gumama,… više »

MRCINE

Ford Mustang Lithium

objavljeno prije 2 godine i 1 mjesec

Struja se probila i u američku svetinju zvanu „muscle car", ikonsku klasu automobila koju je također načela struja, a sigurno ste još više zbunjeni da je Ford kod ovog… više »