Kultura
4. Vip Zagreb Jazz

Legendarni Roy Haynes u punom sjaju

objavljeno prije 11 godina

Nastup legendarnog jazz bubnjara Roya Haynesa i njegova kvarteta otvorit će večeras u Zagrebačkom kazalištu mladih 4. Vip Zagreb Jazz festival na kojemu će, od 5. do 8. studenog,… više »

vow!!

Maljevič prodan za 60 milijuna dolara

objavljeno prije 11 godina

Slika ruskog avangardnog slikara Kazimira Maljeviča prodana je na aukciji u New Yorku za rekordnih 60 milijuna dolara unatoč bojazni da je globalna financijska kriza oslabila interes kupaca… više »

povrće u kondomima

Jan Fabre zasmrdio galeriju

objavljeno prije 11 godina

Poznati konceptualni umjetnik Jan Fabre svoju je najnoviju instalaciju postavio u muzeju suvremene umjetnosti MuHKA u Antwerpenu. Instalacija „Dolazi proljeće" napravljena je od… više »

Charlie Brown oživio na nekoliko minuta

objavljeno prije 11 godina

Ljubitelji Charliea Browna moći će pratiti dogodovštine njegova društva u 20 vidoisječaka u trajanju od 3 do 4 minute, a koji su od ponedjeljka dostupni na internetu. Sve… više »

Kranjčevićevi dani u Sarajevu

objavljeno prije 11 godina

Posebni hommage posvećen Silviju Strahimiru Kranjčeviću održan je u Sarajevu u povodu blagdana Svih svetih čime je ujedno završena višednevna manifestacija upriličena u povodu… više »

Ginger Baker predložio striptiz u sudnici

objavljeno prije 11 godina

Bivši bubnjar legendarne grupe "Cream", Ginger Baker (69), u Johannesburgu je izazvao pravu sudsku i medijsku pomutnju kad je, pokušavajući na vrlo nekonvencionalan… više »

daniel craig

Nisam sličan Bondu

objavljeno prije 11 godina

Ovo je drugi puta da Daniel Craig igra Jamesa Bonda. Prvi je put bilo dosta kritika dok film nije stigao u kina, no sada toga nema, jer je u Casino Royale dokazao da može biti barem jednako… više »

Gavelline večeri

'San Ivanjske noći' - najbolja od najboljih

objavljeno prije 11 godina

"San Ivanjske noći" W. Shakespearea u režiji Aleksandra Popovskog i produkciji GDK "Gavelle" proglašena je najboljom predstavom 23. "Gavellinih večeri"… više »

Finale najboljeg neobjavljenog romana

objavljeno prije 11 godina

U najuži izbor za književnu nagradu zagrebačke izdavačke kuće V.B.Z. i Tiska za najbolji neobjavljeni roman 2008. žiri je izabrao pet rukopisa. Žiri u sastavu Miljenko Jergović (predsjednik),… više »

london

Svjetska premijera Jamesa Bonda privukla svjetske 'face'

objavljeno prije 11 godina

Stotine obožavatelja, među kojima britanski prinčevi William i Harry, okupili su se u srijedu u Londonu na premijeri "Zrna utjehe", novoga filma o tajnome agentu Jamesu Bondu kojega… više »

'Iza stakla' stiže u kina 30. listopada

objavljeno prije 11 godina

Film "Iza stakla" Zrinka Ogreste, priča u kojoj se dinamikom mnogih i likovima prividno povezanih događaja ocrtava ljubavni trokut jednog muškarca i dviju žena, nakon… više »

Počela nova koncertna sezona Zagrebačkih solista

objavljeno prije 11 godina

Koncertom u Hrvatskom glazbenom zavodu Zagrebački solisti započeli su večeras 55. jubilarnu sezonu. Na prvom koncertu izvedena su djela C. Stamitza, F. Couperina i J. Suka, a kao solisti… više »

PINK

Pink o novom albumu 'Funhouse' i svojim porocima

objavljeno prije 11 godina

Mnogo se toga izmijenilo u životu mlade glazbenice od kada je izdan njen četvrti album, 'I’m Not Dead', još 2006. Ona sama događaje pripisuje astrologiji i utjecaju Saturna koji… više »

renesansa

Deset godina trajala restauracija Rafaelove Madone

objavljeno prije 11 godina

Nakon 10 godina brižnog proučavanja i restauracije, jedno od najvećih remek-djela talijanske renesanse vraća se pred javnost. Rafaelovo ulje na drvu "Madona s češljugarom",… više »

mel brooks

Frankenstein Junior - 35 godina kasnije

objavljeno prije 11 godina

35 je godina prošlo od premijere filma Frankenstein Junior (23. listopada izlazi Blue Ray verzija filma sa mnogo posebnih dodataka), filma koji je jedan od najuspješnijih… više »