Kultura

Filmski festival u Mostaru

objavljeno prije 11 godina

Redatelj hrvatskog filma "Ničiji sin" Arsen Ostojić u nedjelju je na konferenciji za novinare u Mostaru, u sklopu regionalnog festivala "Dani filma Mostar", izjavio kako… više »

Književna nagrada Gjalski otišla Brešanu

objavljeno prije 11 godina

Književna nagrada "Ksaver Šandor Gjalski" za 2008. godinu u subotu je navečer svečano dodijeljena romanopiscu, scenaristu i dramatičaru Ivi Brešanu za roman… više »

Clooney u remakeu Ptica

objavljeno prije 11 godina

Hitchcockovi su filmovi neiscrpno vrelo inspiracije redateljima, no rijetki se odlučuju za remake zbog straha od neuspjeha. Već se duže vrijeme šuška o remakeu Ptica, a prvo je… više »

Zagreb film festival

"Rumba" dobila Zlatna kolica

objavljeno prije 11 godina

Belgijsko-francuski film "Rumba" Dominiquea Abela, Fione Gordon i Brune Romyja osvojio je Nagradu Zlatna kolica za najbolji dugometražni igrani film Zagreb film festivala,… više »

zagreb film

Dva hrvatska filma nagrađena u Egiptu

objavljeno prije 11 godina

Nagrada za najbolji animirani film na međunarodnom filmskom festivalu "12 Ismailia International festival for Documentary & Short films", koji je od 15. do 22. listopada održan… više »

Praizveden balet "Dama s kamelijama"

objavljeno prije 11 godina

Balet Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu izveo je u petak praizvedbu predstave "Dama s kamelijama" u koreografiji i režiji Dereka Deanea, gosta iz Engleske, koji prvi… više »

estetika ružnoće

Pogledajte najskuplju izložbu u Hrvatskoj

objavljeno prije 11 godina

U nazočnosti velikoga broja posjetitelja večeras je u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu otvorena izložba "Tiha pobuna - najveći majstori njemačkoga ekspresionizma", do sada najveći… više »

bizarno

Von Hagens izlaže leševe

objavljeno prije 11 godina

Najnovija izložba kontroverznog njemačkog anatoma Gunthera von Hagensa otvara se u petak u Londonu, predstavljajući ljudske leševe sačuvane zahvaljujući tehnici… više »

Otvorena kazališna scena Lea Deutsch

objavljeno prije 11 godina

Monodramom "Sam svoja žena" u režiji Branka Ivande i izvedbi Duška Valentića u četvrtak navečer u Židovskoj općini Zagreb otvorena je nova kazališna scena "Lea… više »

Tko su trebali biti glavni junaci?

objavljeno prije 11 godina

Prvi izbor redatelja nekad je dvojben, naročito nakon što se neki likovi potpuno stope s glumcima koji su ih odigrali, no zanimljivo je pogledati tko su trebali biti neki omiljeni… više »

R.E.M. objavljuje svoj prvi album

objavljeno prije 11 godina

Američki osebujni rock bend odlučio je povodom svojih prvih 25 uspješnih godina reizdati prvi album pod nazivom 'Murmur' koji je prvotno izdan 1983., samo tri godine nakon službenog… više »

Šekoranja ne voli samo cvijeće

objavljeno prije 11 godina

 "Statement(s)1" naziv je najnovije izložbe slikara Saše Šekoranje, koja je jučer otvorena u Galeriji "Kranjčar" u Zagrebu. U središtu izložbe je… više »

Pjeva tekst izraelskog predsjednika

objavljeno prije 11 godina

Talijanski tenor Andrea Bocelli pjevat će u ponedjeljak na koncertu u Tel Avivu pjesmu za koju je tekst napisao izraelski predsjednik i dobitnik Nobelove nagrade za mir Shimon Peres.… više »

U novom smjeru uz tradicionalnu kvalitetu

objavljeno prije 11 godina

Zagrebački solisti, ansambl velike tradicije, otvaraju 55. jubilarnu sezonu prvim koncertom u Hrvatskom glazbenom zavodu 28. listopada, najavio je novi umjetnički direktor i koncertni majstor… više »

Gabriel Garcia Marquez - Život

objavljeno prije 11 godina

Prva "autorizirana biografija" dobitnika Nobelove nagrade za književnost, Kolumbijca Gabriela Garcie Marqueza, koju je sastavio Britanac Gerald Martin, objavljena je u ponedjeljak u… više »