Kultura

Što je abeceda kulturnog turizma

objavljeno prije 11 godina

Knjiga-priručnik "Abeceda kulturnog turizma" autorice Daniele Angeline Jelinčić, koja prvi put na hrvatsko tržište u jednom izdanju donosi znanstveno-stručno i praktično… više »

Prijave za scenarističku radionicu SMS-om

objavljeno prije 11 godina

Ovogodišnja scenaristička radionica "Palunko" održat će se od 20. do 25. listopada u sklopu Zagreb film festivala, a prijave za sudjelovanje šalju se putem SMS-a do… više »

Plant ipak neće na turneju sa Zeppelinom

objavljeno prije 11 godina

Nekadašnji pjevač Led Zeppelina Robert Plant prekinuo je glasine da će sudjelovati na povratničkoj turneji s grupom, a za takva je nagađanja rekao da ga "frustriraju" i da su… više »

Završene Varaždinske barokne večeri

objavljeno prije 11 godina

Dodjelom festivalskih nagrada "Lukačić", "Murai" i "Kantor" u varaždinskoj Gradskoj vijećnici, te svečanim koncertom u povodu 180. obljetnice glazbenog… više »

Jazz sezona počinje

objavljeno prije 11 godina

U sklopu ovosezonskog "Jazz ciklusa", od 7. listopada do 23. travnja iduće godine, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održat će se pet koncerata vrhunskih europskih,… više »

Proglašeni najbolji eksperi- mentalni filmovi

objavljeno prije 11 godina

Nizozemski film "Glasno", njemački "Iz nutrine" i francuski "U izgradnji" dobitnici su triju glavnih nagrada Međunarodnog festivala eksperimentalnog filma i… više »

Produžena izložba karikatura

objavljeno prije 11 godina

Zbog izvanredna posjeta i velikog zanimanja publike izložba "Oto Reisinger - retrospektiva" produžena je do 12. listopada 2008., izvijestila je danas Galerija Klovićevi dvori u… više »

paul anka

Prvenstveno sam pisac, a nastupi su moja strast

objavljeno prije 11 godina

Bliži vam se sedamdeseta, a još uvijek radite fantastične koncerte. Odkud vam energija za nastupe? Imam 67 godina, a 67. je kažu nova pedeseta. U današnje vrijeme može se voditi… više »

Pirati dobivaju četvrti nastavak

objavljeno prije 11 godina

Američki glumac Johnny Depp potpisao je ugovor za snimanje tri filma u produkciji kompanije Disney, uključujući i ulogu kapetana Jacka Sparrowa u četvrtom nastavku Pirata s Kariba, objavio je… više »

Povijesni festival u Dubrovniku

objavljeno prije 11 godina

Pod pokroviteljstvom grada Dubrovnika danas je počeo 6. dubrovački povijesni festival koji zajednički organiziraju renesansna udruga "Ragvsevm" i gradska Turistička zajednica. U… više »

Djela Christiana Schada u Leopold muzeju

objavljeno prije 11 godina

Retrospektivna izložba njemačkog slikara, predstavnika slikarskog smjera nazvanog Nova stvarnost, Christiana Schada, na kojoj je izloženo 130 njegovih umjetničkih djela, od čega 50 ulja na… više »

Paul McCartney u Izraelu nakon 43-godišnje zabrane

objavljeno prije 11 godina

Legendarni član Beatlesa Paul McCartney, koji će večeras održati povijesni "koncert prijateljstva" u Tel Avivu, izjavio je kako je stvaranje dviju država, izraelske i palestinske,… više »

Predsjednik pogledao karikature i stećke

objavljeno prije 11 godina

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić posjetio je jučer dvije izložbe u Galeriji Klovićevi dvori - Retrospektivu karikaturista Ota Reisingera i izložbu "Stećci" o tom… više »

Vučedol kandidat za 'Zlatnu jabuku'

objavljeno prije 11 godina

Arheološko nalazište Vučedol i prapovijesna vučedolska kultura bit će kandidirani za uglednu svjetsku turističku nagradu "Zlatna jabuka" za 2010., potvrdio je Tijani… više »

Umrla beogradska glumica Sonja Savić

objavljeno prije 11 godina

Jedna od najboljih srpskih glumica Sonja Savić (47) preminula je sinoć oko 22 sati u svom stanu u Beogradu. Pronašao ju je susjed koji je pozvao hitnu pomoć, no kada su stigli… više »