Kultura

Paul McCartney ponovno na mjestu zločina

objavljeno prije 15 godina

Paul McCartney vratio se u Ed Sullivan Theatre u New Yorku, 45 godina nakon što su Beatlesi tamo imali svoj prvi nastup na američkoj televiziji. Tisuće obožavatelja ovaj put mogle su… više »

PODRŠKA

Vatikan preporučio novog Harry Pottera

objavljeno prije 15 godina

Najnoviji nastavak filmova o Harryju Potteru "najbolji je", smatra Osservatore Romano, vatikanski dnevnik koji ga je pohvalio u članku objavljenu na internetskoj stranici, a tadašnji… više »

Kultni časopis 'Kolo' ponovno među čitateljima

objavljeno prije 15 godina

Prvi dvobroj grafički redizajniranoga "Kola", časopisa Matice hrvatske za književnost, umjetnost i kulturu, koji je posvećen Deklaraciji o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika,… više »

55.

Carmina Burana najavila splitsko ljeto

objavljeno prije 15 godina

Premijernom izvedbom Carmine Burane u zajedničkoj produkciji ansambala Baleta i Opere splitskog HNK jučer je otvoreno 55. Splitsko ljeto, tradicionalni festival opere, drame, plesa i glazbe.… više »

curice, pozor

Počinje prodaja ulaznica za Backstreet Boyse

objavljeno prije 15 godina

Backstreet boysi su se vratili i u pomalo promijenjenom sastavu poručuju ''this is us''! Vjerujemo da svi uistinu znaju tko su oni jer su njihove pjesme bile ultimativni hitovi devedesetih… više »

RADNA FEŠTA

Lado 60. rođendan slavi Jadranskom turnejom

objavljeno prije 15 godina

Najpoznatiji ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske 'Lado', 60. obljetnicu umjetničkog djelovanja obilježit će Jadranskom turnejom, koju ove godine počinje dvostrukim nastupom na… više »

14. 7. 2009.

Knjiga dana - Edo Popović: Priručnik za hodače

objavljeno prije 15 godina

Živimo brzo, svakim danom sve brže i brže, pritisnuti različitim zahtjevima. Što je tehnologija savršenija, čovjek više radi - to je jedan od paradoksa današnjice.… više »

digitalno

Oživjela Rembrandtova djela

objavljeno prije 15 godina

Ljubitelji umjetnosti dobili su još jedan dobar razlog za posjet Amsterdamu nakon što su nizozemski stručnjaci digitalno "oživjeli" djela najpoznatijeg nizozemskog slikara,… više »

GRAPHIS DESIGN ANNUAL

Hrvatski dizajneri osvojili tri zlata

objavljeno prije 15 godina

Hrvatski dizajneri Studio Inernational, Studio Rašić i agencija Bruketa&Žinić OM, osvojili su tri zlata na godišnjem natjecanju Graphis Design Annual u organizaciji časopisa… više »

helllooo

Bruno Amerikancima draži od Borata

objavljeno prije 15 godina

Novi film kontroverznog britanskog komičara Sache Barona Cohena, "Bruno", vodeći je film po zaradi ovoga vikenda u Sjedinjenim Državama. Film o austrijskom homoseksualnom modnom stilistu… više »

Završio jubilarni 'Exit' festival

objavljeno prije 15 godina

Jubilarni 10. glazbeni festival "Exit" na kojemu je tijekom četiri dana nastupilo oko 500 izvođača pred oko 150.000 posjetitelja iz zemlje i inozemstva završio je u ponedjeljak u ranim… više »

radar

Sjajna večer na varaždinskom Radar festivalu

objavljeno prije 15 godina

Pred gotovo devet tisuća posjetitelja sinoć je na Gradskom stadionu u Varaždinu održan 3. po redu RADAR festival, čija je zasigurno najveća zvijezda bio jedan od najboljih živućih gitarista… više »

histria festival

Michael Bolton oduševio pulsku Arenu

objavljeno prije 15 godina

Američki pop pjevač Michael Bolton nastupio je u nedjelju navečer u pulskoj Areni pred više od tri tisuće gledatelja, u sklopu ovogodišnjeg 10. jubilarnog glazbeno-scenskog… više »

13. 7. 2009.

Knjiga dana - Nejc Zaplotnik: Put

objavljeno prije 15 godina

Slovenski alpinist Jernej (Nejc) Zaplotnik (rođen 16. travnja 1952. u Kranju) alpinizmu se potpuno posvetio od 1969. godine i ubrzo se uvrstio među najuspješnije slovenske alpiniste… više »

trijumf

Bruno hara američkim box officeom

objavljeno prije 15 godina

Iako sa svih strana svijeta stižu podijeljene kritike o filmu, novi alter ego Sache Barona Cohena, austrijski gay stilist i reporter Bruno tijekom snimanja daleko najviše vremena… više »