Kultura

Bal na vodi zatvorio 'Riječke ljetne noći

objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci

Ovogodišnje 6. "Riječke ljetne noći" zatvorene su na bazenskom kompleksu na Kantridi glazbeno-scenskim spektaklom "Bal na vodi". Autor spektakla je Damir Zlatar Frey. Sudjelovali su… više »

22. 7. 2009.

Knjiga dana - Paul Lambilion: Kako se izliječiti i ostati zdrav

objavljeno prije 15 godina

Živimo u vremenu velikih mentalnih i emocionalnih opterećenja. Krize s kojima smo suočeni na svim životnim razinama potiču nas na sve veću uporabu sredstava za smirenje kojima se nastojimo… više »

Splićani pohrlili na Chagalla

objavljeno prije 15 godina

Zbog iznimnog interesa publike, Grad Split odlučio je produžiti trajanje izložbe "Snoviđenja o ljubavi, poeziji i vjeri" Marca Chagalla do 22. kolovoza. Izložba 77 Chagallovih radova, te 50… više »

Premijera Harry Pottera u Areni

objavljeno prije 15 godina

U prepunoj pulskoj Areni večeras je u sklopu ovogodišnjeg 56. Festivala igranog filma prikazana hrvatska premijera filma "Harry Potter i Princ miješane krvi" redatelja Davida… više »

Kalelarga

Carrerasov glas odjekivao Zadrom

objavljeno prije 15 godina

Jedan od najslavnijih svjetskih tenora Jose Carreras održao je večeras u Zadru, na zadarskom Forumu, pred rasprodanim gledalištem spektakularni koncert u kojem je otpjevao 20-ak svojih… više »

Kultura na vodi

Brod Knjižara na turneji po Jadranu

objavljeno prije 15 godina

Hrvatski kulturni MasterCard Brod Knjižara započeo je svoju ovogodišnju, treću po redu, turneju po Jadranskoj obali od Krka do Makarske od 18. do 31. srpnja, priopćeno je iz Brod… više »

party report

Paul van Dyku publika nije dala da ode

objavljeno prije 15 godina

Pred oko 5 tisuća ljudi u krcatoj Papayi na Zrcu jedan od najtraženijih svjetskih DJ-eva Paul Van Dyk otvorio je Papaya Day & Night Summer Festival koji iz godine u godinu za zrćanske… više »

Otišao autor 'Anđelinog praha'

objavljeno prije 15 godina

Američki književnik Frank McCourt, koji je svjetsku slavu doživio autobiografijom "Anđelin prah", umro je u nedjelju u New Yorku, u 78. godini, objavile su agencije, pozivajući se na njegova… više »

princ miješane krvi

Harry Potter nemilosrdno ruši rekorde

objavljeno prije 15 godina

Šesti film serijala o Harryju Potteru ostvario je u prvih pet dana najbolju prodaju ulaznica u povijesti filmske industrije i ostvario prihod od oko 396,7 milijuna dolara, rekao je… više »

MFF

Motovun Film Festival je već započeo – ONLINE!

objavljeno prije 15 godina

Motovun Film Festival već je započeo - online! Naime, na službenim festivalskim stranicama postavljena je selekcija ovogodišnjeg programa Motovun Online: najbolje od najboljih u… više »

festivali

Otvoren filmski festival u Puli

objavljeno prije 15 godina

Ovogodišnji Festival prikazuje deset filmova u nacionalnom programu, što je najviše u neovisnoj Hrvatskoj, s obzirom da se gotovo dva desetljeća prikazivalo prosječno… više »

gold mine

Michael Jackson posthumno prodao devet milijuna albuma

objavljeno prije 15 godina

Michael Jackson je od svoje smrti 25. lipnja prodao devet milijuna albuma širom svijeta, objavila je tvrtka Nielsen Soundscan. Oko 2,3 milijuna primjeraka prodano je u SAD-u, a… više »

rekordi

Najnoviji Harry Potter razvalio blagajne

objavljeno prije 15 godina

Harry Potter i princ miješane krvi, šesti film iz serijala o malome čarobnjaku, zaradio je 104 milijuna dolara prvi dan prikazivanja, čime su nadmašeni rezultati… više »

16. 7. 2009.

Knjiga dana - John Assaraf i Murray Smith: Odgovor

objavljeno prije 15 godina

U knjizi "Odgovor", autori John Assaraf, ključni član tima izuzetno uspješnog projekta "Tajna" i Murray Smith, stručnjak u području poslovnog rasta, otkrivaju konkretne alate i… više »

Paul McCartney ponovno na mjestu zločina

objavljeno prije 15 godina

Paul McCartney vratio se u Ed Sullivan Theatre u New Yorku, 45 godina nakon što su Beatlesi tamo imali svoj prvi nastup na američkoj televiziji. Tisuće obožavatelja ovaj put mogle su… više »