« Glazba
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci
TVORNICA KULTURE

Blixa Bargeld i Alva Noto uskoro u Tvornici

Blixa Bargeld, najpoznatiji kao gitarist slavnog Nicka Cavea sa svojim će dugogodišnjim prijateljem Alvom Notom održati koncert u zagrebačkoj Tvornici - OSVOJITE ULAZNICE

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (anbb/youtube)
Više o

Zagreb

,

tvornica

,

koncert

,

nagradna igra

,

kopernicij

,

lagani kolač

Blixa Bargeld je skladatelj, pisac, glumac, pjevač, glazbenik i predavač u mnogim umjetničkim područjima, a  najpoznatiji je kao glavni vokal u grupi Einstürzende Neubauten i kao gitarist Nick Cavea i grupe The Bad Seeds od 1984-2003. Nastupao je na brojnim koncertnim turnejama po Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Australiji i Japanu u gotovo svim poljima interpretativne umjetnosti.

alva.jpg
anbb

Sa svojim dugogodišnjim prijateljem Alvom Notom, održat će koncert u Tvornici kulture 3. rujna.

Osvojite ulaznice na Metro portalu!

Zajedno su razvili glazbeni koncept koji se temelji na kombinaciji improvizacije i apstrakcije.

Impulzivna live izvedba Blixe Bergelda i razrađeni zvukovi krajolika Alva Note, doveli su do neočekivanog rezultata, koji se temelji na vlastitom ekperimentalnom materijalu iz kojeg crpe svoju energiju.

Prvi puta su zajedno nastupili 2007. u San Franciscu i od tada su snimili nekoliko pjesma, a njihov je studijski album izašao u proljeće 2010. godine.

Alva Nota, pravim imenom Carsten Nikolai na svojim nastupima uživo kombinira minimalne elektronske zvukove i real-time vizualizaciju. Nastupao je u mnogim svjetskim najuglednijim prostorima te je osvojio brojne visoko cijenjene nagrade za umjetnost i elektronsku glazbu.

Surađivao je s velikim umjetnicima kao što su Ryuichi Sakamoto, Blixa Bargeld, Ryoji Ikeda, Mika Vainio, Michael Nyman i Thomasom Knakom.

Ulaznice u pretprodaji možete nabaviti za 90kn, a na dan koncerta za 100kn.

23.08.2010. 10:31:10
Novi komentar
nužno
nužno