« Kultura
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
NEUSPOREDIVO PLAVO

Izložba podvodnih fotografija stigla na Mali Lošinj

Putujuća izložba podvodnih fotografija "Neusporedivo" plavo na Malom Lošinju će biti postavljena do 21. kolovoza

Neusporedivo plavo
Neusporedivo plavo (Duje Klaric / CROPIX)
Više o

Mali Lošinj

,

fotografije

,

Hashim Thacim

,

Sergio Batista

Mali Lošinj domaćin je najveće hrvatske izložbe podvodnih fotografija i jedine hrvatske putujuće izložbe na otvorenome "Neusporedivo plavo".

Izložba se održava u organizaciji udruge Livingstone i Astoria posebni projekti d.o.o., Grada Malog Lošinja i Turističke zajednice Malog Lošinja, a u sklopu projekta "Prijatelji mora", priopćila je večeras Turistička zajednica Malog Lošinja.

Podsjeća se da je veliku nacionalnu kulturološku kampanju pod nazivom "Prijatelji mora" organizirala udruga Livingstone i Astoria posebni projekti d.o.o. u suradnji s Ministarstvom turizma RH i uz potporu Hrvatske turističke zajednice.

Riječ je o izložbama velikih formata fotografija na otvorenome koje se organiziraju u 14 hrvatskih gradova, među kojima i u Malom Lošinju. Cilj projekta je da se hrvatskoj javnosti i svim gostima skrene pozornost na društvenu odgovornost za očuvanje mora te na stalnu potrebu promicanja ekologije

Prijatelji mora su svi gradovi i tvrtke partneri u Hrvatskoj koji dijele istu emociju i odgovornost prema našemu moru. "Neusporedivo plavo" naziv je atraktivne postave umjetničkih fotografija koja obuhvaća autorska djela internacionalne skupine podvodnih fotografa iz Hrvatske, Italije i Slovenije.

Od hrvatskih autora tu su radovi Marijana Radovića, Dejana Matića, Antonia Rossettija, Dalibora Andresa, Dražena Stojčića i Danijela Frka, a svoje su radove izložili i Marino Brzac, Petar Fabijan, Dražen Stojčić i Vedran Frka.

Izložba je u Malom Lošinju postavljena 21. kolovoza, a na Rivi lošinjskih kapetana moći će se pogledati do 27. kolovoza.(hina/metro-portal)

24.08.2010. 00:26:00
Novi komentar
nužno
nužno