objavljeno 24.08.2010. 00:26:00
NEUSPOREDIVO PLAVO

Izložba podvodnih fotografija stigla na Mali Lošinj

Putujuća izložba podvodnih fotografija "Neusporedivo" plavo na Malom Lošinju će biti postavljena do 21. kolovoza

Neusporedivo plavo
Neusporedivo plavo (Duje Klaric / CROPIX)

Mali Lošinj domaćin je najveće hrvatske izložbe podvodnih fotografija i jedine hrvatske putujuće izložbe na otvorenome "Neusporedivo plavo".

Izložba se održava u organizaciji udruge Livingstone i Astoria posebni projekti d.o.o., Grada Malog Lošinja i Turističke zajednice Malog Lošinja, a u sklopu projekta "Prijatelji mora", priopćila je večeras Turistička zajednica Malog Lošinja.

Podsjeća se da je veliku nacionalnu kulturološku kampanju pod nazivom "Prijatelji mora" organizirala udruga Livingstone i Astoria posebni projekti d.o.o. u suradnji s Ministarstvom turizma RH i uz potporu Hrvatske turističke zajednice.

Riječ je o izložbama velikih formata fotografija na otvorenome koje se organiziraju u 14 hrvatskih gradova, među kojima i u Malom Lošinju. Cilj projekta je da se hrvatskoj javnosti i svim gostima skrene pozornost na društvenu odgovornost za očuvanje mora te na stalnu potrebu promicanja ekologije

Prijatelji mora su svi gradovi i tvrtke partneri u Hrvatskoj koji dijele istu emociju i odgovornost prema našemu moru. "Neusporedivo plavo" naziv je atraktivne postave umjetničkih fotografija koja obuhvaća autorska djela internacionalne skupine podvodnih fotografa iz Hrvatske, Italije i Slovenije.

Od hrvatskih autora tu su radovi Marijana Radovića, Dejana Matića, Antonia Rossettija, Dalibora Andresa, Dražena Stojčića i Danijela Frka, a svoje su radove izložili i Marino Brzac, Petar Fabijan, Dražen Stojčić i Vedran Frka.

Izložba je u Malom Lošinju postavljena 21. kolovoza, a na Rivi lošinjskih kapetana moći će se pogledati do 27. kolovoza.(hina/metro-portal)

24.08.2010. 00:26:00
http://m.metro-portal.hr/izlozba-podvodnih-fotografija-stigla-na-mali-losinj/46652/