Kultura
HUMANITARNA AKCIJA

I Sonic Youth na humanitarnom albumu

objavljeno prije 14 godina

Projekt pokrenut od strane glumca Elijaha Wooda, novac od kompilacije ići će neprofitnoj organizaciji The Art Of Elysium, koja dovodi glazbenike, umjetnike i glumce u bolnice kako bi radili… više »

NOVI ALBUM

Uskoro debi album novog projekta gitarista Foo Fightersa

objavljeno prije 14 godina

Još nepoznatog imena, album izlazi sredinom srpnja, a odisat će zvucima americane, countrya i rockabillya. "Neke od mojih najdražih vrsta glazbe su stari country i stari rockabilly te… više »

30. 6. 2010.

Knjiga dana - Alexandro Jodorowsky & Zoran Janjetov: Tehnoočevi 1

objavljeno prije 14 godina

Prvi od dva toma poznatog SF serijala Tehnoočevi scenariste Jodorowskog i crtača, novosađanina, Zorana Janjetova, koji se u Francuskoj proslavio radeći sa čuvenim Jodorowskim na serijalu… više »

KULTURNA MREŽA

Počelo 10. osječko ljeto kulture

objavljeno prije 14 godina

U povijesnoj osječkoj jezgri Tvrđi počelo je 10. osječko ljeto kulture, koje će trajati do 22. srpnja. Ljeto kulture otvoreno je predstavom Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku… više »

NOVO RUHO

'Riječke ljetne noći' otvorene spektaklom u riječkoj luci

objavljeno prije 14 godina

Spektaklom u riječkoj luci otvoren je sedmi festival "Riječke ljetne noći 2010.". Na pontonu smještenom između Gata Karoline Riječke i Pomorsko-putničkog terminala oko kojeg su plovile… više »

PREDAVANJE I RASPRAVA

Predavanje u Društvu arhitekata Zagreba

objavljeno prije 14 godina

aRs PUBLICae je višegodišnji projekt Udruge za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja (UIII) i niza lokalnih partnera.  Cilj projekta je istraživanje mogućnosti… više »

AUDICIJA KOD SULTANA SWINGA

Audicija za poduku kod Knopflera

objavljeno prije 14 godina

Mark Knopfler će iz svog londonskog studija online podučavati najsretnijeg i najspretnijeg na audiciji web stranice PureSolo.com. Ova online glazbena zajednica udružila se s legendarnim… više »

MALO SVIJETLIH TOČAKA

"Pomrčina" je dosad najlošiji nastavak "Sumrak" sage

objavljeno prije 14 godina

Treći film u serijalu „Sumrak" - od eventualnih pet - je, priča se, najbolji do sad, ali to su isprazne pohvale ako se zaista uzmu u obzir prva dva nastavka, „Sumrak" i „… više »

80'S

Ljeto u klubu Boogaloo!

objavljeno prije 14 godina

Twilight organizira zabavu i uživanje uz zvukove i slike 80-ih kao i bendova koji se danas furaju na 80-te. Na programu će biti specijalno ljetno izdanje «The Best Of 80's &… više »

OPET NA VRHU

Eminemov novi album najprodavaniji

objavljeno prije 14 godina

Ovoga tjedna Eminem je sa svojim novim izdanjem "Recovery"  vladar top ljestvica s obje strane Atlantika. U Velikoj Britaniji već je osvojio vrh top liste. Album 'Recovery' postao je… više »

UFO - INVAZIJA DEMO BENDOVA NA OSIJEK

Od 1. srpnja u pretprodaji karte za UFO!

objavljeno prije 14 godina

Bolji, jači nego ikada prije, sedmi po redu Urban fest Osijek uz Osječko 2010. svakoga dana sve nam je bliže! Kao festival koji promiče mlade i neafirmirane umjetnike, UFO je prepoznat od… više »

NOVI ALBUM

Novi Cohenov album na proljeće

objavljeno prije 14 godina

Cohen, koji 25. srpnja u sklopu turneje nastupa i u Zagrebu, će to biti 12. studijski album u 45 godina karijere. To će biti prvi nakon albuma 'Dear Heather' iz 2004. godine. Album će, prema… više »

PUNK U TIMEU

Fon Biskich & narodno blago u rock klubu Time

objavljeno prije 14 godina

Tom prilikom predstavit će svoj od kritike i publike vrlo hvaljeni, aktualni album 'Fon Biskich i narodno blago' koji je donio hitove 'Vratija se Šime', 'Od ovog trena zauvijek' ,… više »

TRIBINA

Tribina povodom godišnjice smrti kralja popa

objavljeno prije 14 godina

 Na tribini će se nikad prežaljenog Michaela Jacksona prisjetiti stilist Neven Ciganović, redatelj Radoslav Jovanov - Gonzo , ali i  još nekoliko gostiju iznenađenja. Gosti… više »

ELECTRIC AVENUE

Britanska electro house senzacija Punk Rolla stiže u zagrebački klub Sirup

objavljeno prije 14 godina

Novi program elektronske glazbe zagrebačkog Sirup Cluba - Electric Avenue, nakon nezaboravnog gostovanja britanske breakbeat legende Krafty Kutsa, u petak, 2.srpnja dovodi britansku electro… više »