Kultura
GARDEN

SunceBeat Festival donosi svjetske glazbene zvijezde u Petrčane

objavljeno prije 14 godina

Britanci su ludi za Zadrom i jadranskom obalom. Jeftine avionske linije, odlična ponuda hrane i pića, čisto more, netaknuta priroda i mediteranski duh, te najbitnije -  super provod za… više »

SIRUP

Vrući klupski vikend u Sirupu

objavljeno prije 14 godina

Svima koji ovoga vikenda ostaju u vrućem Zagrebu toplo savjetujemo odlazak u klub Sirup. Klupski program Sirupa učinit će svoje, te ćete zaboraviti na sve brige i probleme i prepustiti se… više »

AURORA

Intecove zvijezde Cristian Varela i Jon Rundell u Aurori

objavljeno prije 14 godina

Svi oni koji su čekali napokon su i dočekali Intecove zvijezde - Cristian Varela i Jon Rundell uz pomoć domaćina Pere Fullhousea izvući će svoje najbolje setove za prvi techno party ovog… više »

13. 7. 2010.

Knjiga dana - Carlos Fuentes: Sve sretne obitelji

objavljeno prije 14 godina

Zbirka pripovijedaka u kojima Fuentes opisuje život u suvremenom Meksiku. Na sličan način kao i u romanu "Najprozračniji kraj" u kojemu opisuje društveni život glavnoga grada - od… više »

FANOVI ODUŠEVLJENI

Jon Bon Jovi nastavio svirati unatoč ozljedi

objavljeno prije 14 godina

Američki pjevač, skladatelj i glumac Jon Bon Jovi, vodeći vokal rock grupe Bon Jovi uspio je dovršiti koncert u New Jerseyu unatoč lakšoj ozljedi lista na nozi. Bon Jovi se… više »

TURNEJA

Stefanovski Trio na jadranskoj turneji

objavljeno prije 14 godina

Iako najpoznatiji po legendarnoj grupi Leb i Sol, u zadnje je vrijeme Stefanovski razvio vrlo uspješnu solo karijeru. Njegov prvi samostalni uradak 'Kauboji i indijanci' (1994) pokazao… više »

POŽEGA

Dirty old festival - najdugovječniji festival u zemlji

objavljeno prije 14 godina

Najdugovječniji glazbeni open air festival u Hrvatskoj te najznačajniji i najveći festival urbane kulture u Slavoniji - Dirty Old Festival -  koji ove godine slavi svoj 11. rođendan,… više »

PFF 57

Poznati gosti na Pulskom festivalu

objavljeno prije 14 godina

U srijedu, 14. srpnja u programu Europolis-Meridijani Festivala igranog filma u Puli na pulskom Kaštelu producent Paul Bradley prisustvovat će hrvatskoj premijeri filma Jamesa Ivoryja… više »

HAPPY HOUR

Mlade nade stand up komedije imaju prvi nastup u Purgeraju

objavljeno prije 14 godina

Hrabri ljudi su u sklopu Park-In-Zagreb festivala deset dugih dana dolazili na stand up comedy radionice gdje su upijali savjete profesionalnih komičara i marljivo pripremali materijale za… više »

IN MEMORIAM

U Dubrovniku održan koncert u spomen na Vjekoslava Šuteja

objavljeno prije 14 godina

Ispred crkve sv. Vlaha održan je prvi koncert u okviru glazbenog dijela programa 61. Dubrovačkih ljetnih igara. U izvedbi "Carmine Burane" Carla Orffa nastupili su Zagrebačka filharmonija,… više »

12. 7. 2010.

Knjiga dana - Robert Vrbnjak: Zbog munjolova, zaborava i kemijskog sastava ljubavi

objavljeno prije 14 godina

Robert je Vrbnjak već svojim prethodnim, znanstveno-fantastičnim romanom "Dobitnik" (za koji je dobio i nagradu Sfera) pokazao da izvrsno barata apsurdom. Postavke i detalje nad kojima bismo… više »

KOLAUDACIJA

Obnovljene 172 godina stare orgulje u Slavonskome Brodu

objavljeno prije 14 godina

Koncertom majstora orguljaške glazbe Maria Penzara i njegove mlade kolegice Tene Novosel u Slavonskome Brodu je danas obilježen uspješan završetak akcije obnove 172… više »

SJEĆANJE

U Smiljanu se obilježava rođendan Nikole Tesle

objavljeno prije 14 godina

U Memorijalnom centru Nikola Tesla u Smiljanu danas se prigodnim programom obilježava sjećanje na znanstvenika Nikolu Teslu rođenog u Smiljanu 10. srpnja 1856. godine. U organizaciji Muzeja… više »

KAZALIŠTE

Nu:Write Theatre Festival u studenom u Zagrebu

objavljeno prije 14 godina

Zagreb ove godine dobiva novu kazališnu poslasticu - Nu:Write Theatre Festival, festival novog kazališta, koji će se održati u prostorima SC-a i kazališta &TD od 16.… više »

ZA STUDENTE

"Opera pod zvijezdama" večeras na Šalati

objavljeno prije 14 godina

Tradicionalni dobrotvorni koncert "Opera pod zvijezdama", s kojega je prihod namijenjen Nacionalnoj zakladi za potporu učeničkom i studentskom standardu s ciljem prikupljanja sredstava za… više »