Kultura
10.-25. SRPNJA

Na 61. dubrovačke ljetne igre dolazi preko 2,000 umjetnika iz cijelog svijeta

objavljeno prije 14 godina

Ovogodišnje 61. dubrovačke ljetne igre, koje se tradicionalno održavaju od 10. srpnja do 25. kolovoza, okupit će više od 2,000 umjetnika iz cijeloga svijeta koji će na desetak… više »

UŽITAK

Kurt Elling Quartet i John McLean u Rovinju

objavljeno prije 14 godina

Nakon nastupa na Vip Zagreb Jazz Festivalu 2008. godine, jedan od najcjenjenijih jazz vokala današnjice, Kurt Elling, ponovno će nastupiti u Hrvatskoj. U nastupu ovog vrhunskog jazz… više »

HRVATSKA MENSA

Povodom međunarodnog dana inteligencije testiranja i u Hrvatskoj

objavljeno prije 14 godina

Hrvatska Mensa, udruga visoko inteligentnih osoba, pridružila se međunarodnom Danu inteligencije koji će se, na inicijativu njemačke Mense, održati još i u Danskoj, Hong Kongu,… više »

ČELIČNA LADY

Meryl Streep postaje Margaret Thatcher

objavljeno prije 14 godina

Američka glumica Meryl Streep pregovara s producentima o prihvaćanju uloge bivše britanske premijerke u filmu "Thatcher" koji će režirati kazališna redateljica Phyllida Lloyd… više »

PULA

Četiri bogata dana Seasplash festivala

objavljeno prije 14 godina

Seasplash festival jedan je od rijetkih "malih" i "nezavisnih" festivala koji je preživio petogodišnji jubilej i koji sa stavom korača prema desetogodišnjici održavanja, unatoč… više »

SREBRNA LIZ

Za 10 milijuna dolara prodan Warholov portret Liz Taylor

objavljeno prije 14 godina

Aukcijska kuća Christie's priopćila je kako je rijedak Andy Warholov portret hollywoodske glumačke legende Elizabeth Taylor prodan u srijedu u Londonu za 10 milijuna dolara. "Srebrna Liz" je… više »

1. 7. 2010.

Knjiga dana - Irena Matijašević: Južne životinje

objavljeno prije 14 godina

Ne odstupajući mnogo od prethodnom zbirkom zacrtanih stihovno/proznih registara i obrazaca - dobar dio uvrštenih zapisa čine pjesme u prozi, a kao središnji formalni novum… više »

Novo u zagrebačkim kinima - od 1. srpnja 2010.

objavljeno prije 14 godina

Filmovi „Sumrak" i „Mladi mjesec", koje je u Hrvatskoj pogledalo preko 250 tisuća ljudi, a koji su u svijetu zaradili preko 1,2 milijarde dolara, ovog ljeta dobivaju treći… više »

GOSPEL

Najbolji svjetski gospel zbor Angels in Harlem ove zime dolazi u Hrvatsku

objavljeno prije 14 godina

Kada vam Bono Vox da nadimak „Angels in Harlem" i pozove vas da mu se pridružite  na turneji; kada dobijete tu čast da vas na privatnoj audijenciji blagoslovi papa Ivan Pavao II;… više »

VODICE

Najbolji house party u regiji - Fiesta u Haciendi

objavljeno prije 14 godina

Ove subote, 3.srpnja s početkom u 23 sata Hacienda vas poziva na još jedan u nizu najboljih house partyja u regiji - Fiesta Hacienda. Najnovije house hitove vrti Haciendin resident DJ… više »

KONCERT

Boom Boom Kid u AKC Medika

objavljeno prije 14 godina

Članovi nekad najpopularnijeg argentinskog hc punk benda Fun people po treći put, nakon isto toliko objavljenih albuma i 7 godina od prvog posjeta, predstavljaju Zagrebu ništa manje… više »

NOVE SNIMKE

Izlaze neobjavljene snimke Beatlesa!

objavljeno prije 14 godina

Snimke nastupa izaći će na  CD-u i DVD-u pod nazivom 'The Complete Ed Sullivan Shows Starring The Beatles'. Ovo izdanje u trgovine dolazi 6. rujna ove godine, a sadržavat će sve do sada… više »

NOVI EP

Besplatan download novog EP-a The Hivesa

objavljeno prije 14 godina

Švedski garage rockeri The Hives ponudili su obožavateljima besplatno skidanje novog izdanja. Nazvan "Tarred And Feathered", EP je prvo izdanje benda nakon albuma "The Black And White… više »

BOJKOT

Glazbenici bojkotiraju Arizonu

objavljeno prije 14 godina

Bojkot znači da navedeni glazbenici odbijaju nastupati u Arizoni sve dok kontroverzni zakon bude na snazi. Bojkot je inicirao Zack de la Rocha, frontman Rage Against the Machine, a dosad su… više »

GLAZBENA IGRICA

Na jesen novo izdanje igrice "Guitar Hero: Warriors Of Rock"

objavljeno prije 14 godina

"Guitar Hero: Warriors Of Rock" očekuje se da će izaći na jesen, sa najnovijim dodatkom izvođača s kojima možete zajedno svirati. Nova igrica će također uključivati glasovni način… više »