Ekosfera
BRAVO!

Pitka knjiga koja filtrira vodu

objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci

Pitka voda problem je koji svakodnevno muči gotovo 750 milijuna ljudi, a bolesti koje izaziva zagađena voda odnose velik broj života, naročito djece. Nova knjiga stvorena je na… više »

UPS

Klimatske promjene ugrozit će proizvodnju hrane

objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci

Katastrofalni šokovi na tržištu hrane, uključujući velike nestašice, porast cijena i nestabilnost tržišta, do sredine stoljeća bit će tri puta vjerojatniji nego se… više »

STRAŠNO!

Zrakoplovi su velike štetočine

objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci

Zrakoplov je sve popularnije prijevozno sredstvo - za kratke i duge udaljenosti, zbog posla ili tijekom slobodnog vremena. Ako se ovaj trend nastavi, stručnjaci predviđaju da će se tijekom… više »

BRAVO!

Škotska zabranjuje GMO usjeve

objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci

Škotski ministar poljoprivrede Richard Lochhead najavio je da će Škotska zatražiti da je se isključi iz dogovora na razini EU o uzgoju GMO usjeva, jer se škotska vlada… više »

OPTIMIST

Obama najavljuje borbu s klimatskim promjenama

objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci

Bijela kuća objavit će završnu verziju Američkog plana za čistu energiju, niz zakona i propisa o zaštiti okoliša. Termoelektrane u SAD-u morat će do 2030. smanjiti… više »

ZANIMLJIVO

Zašto je u gradovima tako pakleno vruće?

objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci

Toplinski otoci nastaju zbog upijanja sunčeve energije u zgradama i asfaltiranim površinama te zbog dodatne topline proizvedene industrijom, prometom, grijanjem i hlađenjem. Također, u… više »

EKOLOGIJA

WWF poziva na očuvanje rijeka

objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci

WWF u subotu 27. lipnja, sudjelovanjem na proslavi Dana Dunava u Vukovaru, započinje vodenu turneju „Naše rijeke, naše blago". Riječ je o posebnoj putujućoj izložbi s… više »

KATASTROFA

NASA tvrdi da ostajemo bez vode

objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci

Podzemna skladišta vode su izvori koje koriste stotine milijuna ljudi diljem svijeta. Čak 21 skladište vode prošlo je točku održivosti, a to znači da je više vode… više »

KREĆE SE

Tehnologije pohranjivanja energije zrele za tržište?

objavljeno prije 9 godina

Do sredine ovoga stoljeća mora se uspjeti prekinuti koristiti fosilne izvore energije u cijelome svijetu kako bi se zagrijavanje zemlje ograničilo na maksimalno dva stupnja, smatra Međuvladin… više »

DRŽIMO FIGE

Solar Impulse krenuo na put preko Pacifika

objavljeno prije 9 godina

Solar Impulse 2, zrakoplov pogonjen isključivo sunčevom energijom poletio je iz grada Nankina u istočnoj Kini nakon nekoliko odgoda zbog loših vremenskih prilika. Dosad Solar Impulse 2… više »

GROZNO

Ledenjaci na Antarktici ubrzano se tope

objavljeno prije 9 godina

Ledenjaci uzduž 750 kilometara duge obale na južnom antarktičkom poluotoku, koja vijuga prema Južnoj Americi, naglo su se počeli otapati oko 2009. godine, pojašnjavaju znanstvenici.… više »

SJAJNO!

Put oko svijeta na solarni pogon

objavljeno prije 9 godina

Albert Einstein, Galileo Galilei, Majka Tereza. Što bi svijet bio bez hrabrih ljudi, žena i muškaraca, koji su unatoč svim otporima ostali vjerni sebi i svojim idejama. I tako… više »

BORBA

Najveće globalne organizacije za zaštitu okoliša podržale kampanju S.O.S. za Jadran

objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec

Danas,15. 05. 2015., u Opatiji, održana je konferencija za medije na kojoj su podršku kampanji protiv istraživanja i eksploatacije nafte na Jadranu dali Greenpeace International,… više »

HMM

Otvorena rasprava o ekologiji i vađenju ugljikovodika u Hrvatskoj

objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec

Tijekom uvida i rasprave, javnosti će u prostorijama Agencije za ugljikovodike, radnim danom od 10 do 15 sati, biti omogućen javni uvid u Stratešku studiju i Okvirni plan i program.… više »

POMOZITE

Krik za prirodu nevladinih organizacija

objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec

Danas će preko 100 udruga za zaštitu prirode diljem Europe započeti zajedničku online akciju za spas europske prirode od programa izmjene zakonodavstva predsjednika Europske… više »