Biznis

Deset najbogatijih hrvatskih općina

objavljeno prije 13 godina

Analiza rezultata poslovanja poduzetnika u Hrvatskoj na razini općina, kojih je ukupno 552, pokazuje da su među 10 najjačih i najbogatijih očekivano Zagreb, Rijeka, Split i Osijek, ali i… više »

Dobar posjet Plitvičkih jezera

objavljeno prije 13 godina

Nacionalni park Plitvička jezera od petka zaključno s jučerašnjim danom posjetilo je 30.500 uglavnom stranih gostiju. Za vikend Plitvice su ostvarile i pola milijuna posjetitelja u… više »

MOL budno prati mogućnosti u vezi svog udjela u vlasništvu OMV-a

objavljeno prije 13 godina

MOL je upoznat s odlukom austrijskog OMV-a da odustane od svoje nakane preuzimanja mađarske naftne i plinske kompanije te budno prati potencijalne mogućnosti u vezi s preostalih 20 posto… više »

Croatia Airlines u plusu samo 800 tisuća kuna

objavljeno prije 13 godina

Croatia Airlines Grupa ostvarila je u prvom polugodištu ove godine neto dobit od 823 tisuće kuna, dok je u istom prošlogodišnjem razdoblju poslovala s dobiti od 30,2… više »

Godišnje se proda milijardu i tristo milijuna mobitela

objavljeno prije 13 godina

U prvom ovogodišnjem tromjesečju, po podacima Gartnera, u svijetu je prodano 294,3 milijuna mobilnih telefona, dok se za drugo tromjesečje predviđa da će se ta prodaja kretati od 300… više »

Jadranski luksuzni hoteli dobili ISO certifikate

objavljeno prije 13 godina

Tvrtka Jadranski luksuzni hoteli d.o.o. (JLH) dobila je međunarodne certifikate ISO 9001:2000 i ISO 14001 za kvalitetu u poslovanju i odnosima s korisnicima usklađenu s europskim i svjetskim… više »

DOMAĆI IDU KUĆI

Koncesionari ostvarili dobru naplatu

objavljeno prije 13 godina

Zbog sutrašnjeg se pak praznika očekuje nastavak pozitivnog trenda dobrue naplate i u naredna dva dana. Prema očekivanjima koncesionara, danas i sutra, na Dan domovinske zahvalnosti,… više »

Jeftinije gorivo za blagdan

objavljeno prije 13 godina

Od ponoći vrijede nove cijene svih motornih benzina i diesel goriva, osim plavog diesela, uz smanjenje cijene lož ulja za kućanstva. Nova cijena Eurosupera 95 je  9,04 kune po litri,… više »

Hrvatske tvrtke žele graditi u Crnoj Gori

objavljeno prije 13 godina

Konzorcij u sastavu Konstruktor-inženjering, IGH, Tehnika i osječki Koteks, dio austrijskog konzorcija Alpine bau ispunio je uvjete pretkvalifikacijskog natječaja za gradnju autoceste od Bara… više »

Nafta na 126 dolara za barel

objavljeno prije 13 godina

Cijene nafte su u srijedu snažno porasle za preko 4 dolara po barelu nakon što je izvješće američke vlade pokazalo pad zaliha benzina veći od očekivanog. Tržište je odmah… više »

Drugi dan štrajka Luftanse izazvao posljedice

objavljeno prije 13 godina

Štrajk radnika Lufthanse počeo se drugog dana trajanja osjećati i u redovitom zračnom prometu tako da je u utorak ta zrakoplovna kompanija bila prisiljena otkazati 70 letova u domaćem… više »

WTO pregovori propali

objavljeno prije 13 godina

Pregovori oko globalnog sporazuma o trgovini, početi prije devet dana u Ženevi pod okriljem Svjetske trgovinske organizacije (WTO), propali su jer se bogate zemlje i države u razvoju nisu… više »

S VSS-om sve teže do posla!

objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec

Tijekom prve polovice ove godine na MojPosao objavljeno je više od 28.000 životopisa i više od 19.000 natječaja za različita radna mjesta. Najdeficitarnija kategorija za prvo… više »

Riječki 3.maj smanjio gubitak

objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec

Gubitak Brodograđevne industrije 3. maj d.d. u prvih je šest ovogodišnjih mjeseci iznosio 19,32 milijuna kuna i nešto je manji prema istom razdoblju lani kada je bio 20,8… više »

standard

Pekari trebaju sniziti cijene

objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec

Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Krešimir Kuterovac izjavio je da ima dovoljno prostora za sniženje cijena kruha, obzirom da cijena pšenice čini 25% cijene kruha.… više »