Biznis
FIAT

Prisjećanje na zlatne godine

objavljeno prije 12 godina

U RIMU je otvorena izložba fotografija Giannija Agnellija, koji je predsjedavao Fiatom 60-ih godina kada je kompanija otvorila niz tvornica - od bivšeg Sovjetskog Saveza do Latinske… više »

U veljači interventni uvoz plina u Hrvatsku

objavljeno prije 12 godina

NEOČEKIVANO velika potrošnja prirodnog plina u listopadu, studenome i prosincu, koja je veća od one u istom razdoblju prethodne godine za 27 posto, ubrzala je pražnjenje podzemnog… više »

Svaki četvrti Europljanin šopingira u inozemstvu

objavljeno prije 12 godina

SVAKI je četvrti Europljanin lani kupovao preko granice bez obzira radilo se o hrani, namještaju, benzinu ili uslugama, a najviše kad je riječ o najmanjoj kopnenoj članici… više »

Detroitski sajam u zelenom trendu

objavljeno prije 12 godina

JUČERAŠNJE otvorenje za medije sajma automobila u Detroitu, jednog od najznačajnijih događaja automobilske industrije, obilježila je najava General Motorsa o okretanju proizvodnje… više »

Sreća kao mjerilo ekonomskog rasta

objavljeno prije 12 godina

FRANCUSKI predsjednik Nicolas Sarkozy angažirao je dvojicu dobitnika Nobelove nagrade kako bi mu pomogli odgonetnuti koja je cijena sreće. Sarkozy je odlučio osjećaj sreće uključiti kao… više »

TATA

NAJJEFTINIJI AUTOMOBIL NA SVIJETU

objavljeno prije 12 godina

JUČER je u New Delhiju predstavljen najjeftiniji automobil na svijetu. Predstavljeni Tata Nano stoji samo 2500 dolara, a izradila ga kompanija Tata motors. Zbog cijene će biti dostupan… više »

Turizam u daljnjem porastu

objavljeno prije 12 godina

PRIHODI od turizma u prvih devet mjeseci 2007. godine iznose 6,2 milijarde eura, što je rast od 7,5 posto u odnosu na isto razdoblje 2006. godine, a temeljem pokazatelja očekuje se da… više »

Nekretnine

Nekretnine u Zagrebu u padu, a na Jadranu rastu

objavljeno prije 12 godina

PREMA analizi koju je izradio CentarNekretnina, cijene nekretnina u Hrvatskoj su u prosincu porasle za 5,4 posto u odnosu na 2006. godinu. Na najznačajnijem tržištu, u Zagrebu, tražene… više »

Kina uvodi kontrolu cijena

objavljeno prije 12 godina

KINESKE vlasti jučer su objavile odluku o privremenim mjerama za zaustavljanje inf lacije, javlja BBC. Strah od nemira Cijene hrane u Kini u studenome su porasle za 18 posto, a cijena… više »

PARIZ

PROSVJED PROTIV RASPRODAJE RADA

objavljeno prije 12 godina

FRANCUSKI studenti prosvjeduju ispred prodavaonice lanca H&M prvog dana velikih rasprodaja u Parizu, tražeći da se status stažista regulira zakonom o radu. Sarkozy je u utorak najavio… više »

Šteta u Pakistanu zbog nemira oko milijardu dolara

objavljeno prije 12 godina

NAKON ubojstva pakistanske kandidatkinje za premijerku Benazir Bhutto i nereda koji su izbili kao posljedica atentata, Pakistan zbraja štete. Procijenjeno je da je u neredima, u kojima… više »

Globalna kriza prijeti i Hrvatskoj

objavljeno prije 12 godina

MOGLO bi doći do još dublje financijske krize, što bi izazvalo recesiju u svijetu, a tada ni Hrvatska neće biti pošteđena, kaže Drago Jakovčević, profesor na Ekonomskom… više »

British Airways pokreće OpenSkies

objavljeno prije 12 godina

BRITISH AIRWAYS namjerava pokrenuti svoju novu zrakoplovnu tvrtku koja će letjeti između Sjedinjenih Američkih Država i Europske unije, pod nazivom ‘OpenSkies', dnevnim letovima između… više »

Nova Europa nakon Azije je najisplativija

objavljeno prije 12 godina

REGIJA će i u 2008. godini imati pozitivnu stopu rasta, a u globalnim trendovima nakon Azije nova je Europa najveći dobitnik, pokazano je istraživanjem Erste grupe ‘Dionička strategija… više »

Najveći pad u 19 godina

objavljeno prije 12 godina

NAKON što je Marks & Spencer jučer objavio izvješće o padu prodaje od 2,2 posto u posljednjem tromjesječju prošle godine, dionice su mu u jednom trenutku pale za čak… više »