Biznis

U Egiptu počeo ‘bliskoistočni Davos’

objavljeno prije 12 godina

Odluka Saudijske Arabije o povećanju proizvodnje nafte od lipnja neće utjecati na cijene nafte, rekao je irački ministar za naftu Hussain al-Shahristani na Svjetskom gospodarskom forumu u… više »

IGH uzburkao Burzu

objavljeno prije 12 godina

Odmah nakon otvaranja Burze dionice IGH su jučer porasle gotovo 17 posto. Do kraja dana euforija ulagača ipak je oslabila pa je dnevni rast dionica IGH zaključen na 5,23 posto. (METRO)  više »

Dioničar Carl Icahn prijeti vrhu Yahooa

objavljeno prije 12 godina

Priča iz kuloara jučer je i službeno potvrđena. Milijarder Carl Icahn, koji je nedavno kupio 50 milijuna dionica Yahooa, zaprijetio je da će smijeniti sadašnji upravni odbor kompanije.… više »

Prodano milijun Toyotinih Priusa

objavljeno prije 12 godina

Od početka prodaje Toyotinih hibridnih automobila Prius prodano je ukupno oko milijun vozila, priopćeno je jučer iz kompanije. Prius je prvo hibridno vozilo u svijetu na benzin i struju, a… više »

Njemačka iznenadila visinom rasta BDP-a

objavljeno prije 12 godina

Njemački BDP u prvom je kvartalu porastao 1,5 posto u odnosu na prethodno razdoblje, objavio je jučer Eurostat, Budući da je ovo dvostruko veći rast od onog kakav su očekivali analitičari,… više »

Crobexov uspon se nastavlja

objavljeno prije 12 godina

Indeks Zagrebačke burze se jučerašnjim rastom od 1,87 posto učvrstio iznad granice od 4000 bodova i trenutno je na 4110,9 bodova. Najlikvidnija Atlantska plovidba, kojom se protrgovalo… više »

Dragičević: Nikoga se ne bojimo

objavljeno prije 12 godina

Na Glavnoj skupštini dioničara Ine predsjednik Uprave Tomislav Dragičević osvrnuo se i na dolazak ruskog Lukoila na regionalno tržište. Tržište još nije… više »

IGH dobio novi posao u Rusiji

objavljeno prije 12 godina

IGH  je dobio posao projektiranja deset hidroelektrana u Rusiji, na rijeci Argun, vrijedan više od 100 milijuna eura, izvijestio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare… više »

Zagađivače čekaju prilagodbe

objavljeno prije 12 godina

Zrakoplovni promet odgovoran je za oko šest posto ukupne emisije stakleničkih plinova, a predviđa se da će se zbog očekivanog porasta broja komercijalnih zrakoplova taj postotak do… više »

Iranska nafta na 127$

objavljeno prije 12 godina

Cijene sirove nafte dotakle su 127 dolara po barelu u jučerašnjoj trgovini na Njujorškoj burzi zbog zabrinutosti oko objave Irana da razmišlja o smanjenju proizvodnje.… više »

Teške riječi umjesto rješenja

objavljeno prije 12 godina

Hrvatska će prije ili kasnije morati prestati živjeti od pet milijardi eura tuđeg novca svake godine, a trend i model u kojem se rast zasniva na domaćoj potražnji i uvozu potrebno je… više »

Nove odgode u isporuci Airbusovih zrakoplova

objavljeno prije 12 godina

Direktor Airbusa Tom Enders na konferenciji za novinare najavio je nova kašnjenja u isporuci zrakoplova. Umjesto planiranih 13 zrakoplova tipa A380 kompanija će ih isporučiti 12, u… više »

Dioničarima Ine dividenda od 15 kuna po dionici?

objavljeno prije 12 godina

Glavna skupština Ine uz ostalo će odlučivati o prijedlogu da se dioničarima Ine isplati dividenda od 15 kuna po dionici. Tako bi se, prema pozivu za Glavnu skupštinu Ine… više »

INGRA i Mavrovo gradili bi u Alžiru

objavljeno prije 12 godina

INGRA je preuzela makedonsku građevinsku tvrtku Mavrovo za 7 milijuna eura, a usporedo s restrukturiranjem Mavrova stručnjaci obje kompanije pripremaju ponudu za izgradnju velike brane u… više »

Crobex probio psihološku granicu od 4000 bodova

objavljeno prije 12 godina

Novim rastom od 1,14 posto indeks Zagrebačke burze konačno je prešao 4000 bodova i završio jučerašnji dan na razini od 4035,52 boda. Posljednji put je Crobex na toj… više »