« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
EH, DA ...

Uobičajene zablude o ljepoti

Tip ljepote nije posljedica ljudskog promišljanja, već pritiska medija koji forsiraju određeni tip žena i proglašavaju ih ljepoticama

Kakvi su standardi ljepote?
Kakvi su standardi ljepote? (Shutterstock)
Više o

ljepota

,

mršavost

,

godine

,

zablude

,

standardi ljepote

Ljepota je jedna od stvari oko kojih se uvijek lome koplja, neki kažu da se nalazi u oku promatrača, dok drugi prihvaćaju uobičajene zablude vezane za ljepotu i prosuđuju je na taj način.

Tako u svakom dobu postoji jedan dominantan tip ljepote kojem se većina divi, ali on nije posljedica ljudskog promišljanja, već pritiska medija koji forsiraju određeni tip žena i proglašavaju ih ljepoticama. Ovu zabludu svakako treba razbiti kod djevojčica kako ne bi prihvatile izmišljene standarde koji nemaju veze sa životom.

>> Muškarce privlače sve žene, ljepota nije važna >>

Mršavost se također smatra lijepim, a tek se zadnjih par godina shvatilo koliko je to pogrešno i bori se protiv takvog shvaćanja ljepote. Od lutaka u izlozima do manekenki na pistama i naslovnicama, mršave žene bacaju u depresiju sve one koje ne mogu postići takvu liniju. I opet - pogrešno.

Godine bi, prema nametnutim standardima, trebale oduzimati ljepotu i povremeno se ističu žene koje su uspjele sačuvati svoj izgled u 40-ima, 50-ima ili kasnije, no to je tek izuzetak, a ne pravilo. Naravno, ovakav pristup sve je samo ne ispravan. 

>> Ženska ljepota koju preferiraju muškarci >>

U paketu zabluda dolaze još dvije koje su također neistinite, a ne vežu se uz sam izgled - ljepota je skupa i boli. Ne, skupi preparati neće napraviti toliko veliku razliku da biste preko noći postale ljepotice, kao ni nošenje visokih štikli, čupanje obrva i dlaka, nošenje steznika i sve ostale aktivnosti koje bi trebalo napraviti kako bi se uklopilo u nametnute standarde ljepote.

Ljepota dolazi iznutra, a tko to ne uspijeva shvatiti, život mu/joj definitivno nije sretan ...

11.05.2015. 09:00:00
Novi komentar
nužno
nužno