« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 11 mjeseci
MYTHBUSTERS

Tri ljetna mita koji nemaju veze s istinom

Najviše mitova odnosi se na sunčanje, pa tako zapamtite da bijela majica NE može zamijeniti kremu za sunčanje

Ne nasjedajte na gluposti
Ne nasjedajte na gluposti (Shutterstock)
Više o

sunčanje

,

ljeto

,

mitovi

,

slana voda

Ljetni mitovi mogu nam, baš kao i ostali vezani za bilo koji segment života, nanijeti priličnu štetu ako povjerujemo u gluposti koje se šire usmenom predajom, pa evo tri komada na koje trebate obratiti posebnu pažnju - i zaboraviti ih odmah čim pomislite na njih.

Tek toliko da znate, uvjerljivo najviše mitova odnosi se na sunčanje, pa tako zapamtite da bijela majica NE može zamijeniti kremu za sunčanje, a faktor 30 NE štiti dvostruko bolje od faktora 15. Ono što jest istina je činjenica da kremama za sunčanje rok trajanje definitvno nije godinu dana - možda ćete lijepo mirisati, ali zaštitnog faktora u njima više nema ni blizu onome što piše na pakiranju.

Ništa manje ljudi ne griješi u vezi kupanja - naime, svima nam je dobro poznata priča o kupanju koje bi trebalo izbjegavati ako smo neposredno prije toga jeli, no zapravo te dvije stvari međusobno nemaju nikakve veze - probava će samo malo usporiti rad želuca i to je to, kupati se možete bez problema.

I da, namakanje rana u slanoj vodi neće potaknuti brže zarastanje ako se radi o manjim ozljedama i ogrebotinama, štoviše, slana će voda upravo usporiti zarastanje. Ipak, s druge strane, doboke i nečiste rane stvarno će bolje zarasti ako ih namočite u more.

Za kraj, evo nečega što nije mit - ako skačete vrući u hladnu vodu možete se onesvijestiti, dobiti srčani udar ili nešto drugo u slučaju da vam zdravlje nije baš stvarno savršeno....

02.07.2017. 17:15:00
Novi komentar
nužno
nužno