« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina
MLJAC

Trešnje - moćno supervoće za zdravlje

Trešnje su jedan od onih plodova koje uzimamo zdravo za gotovo - ima ih po vrtovima, svi smo ih jeli sa stabala pa mislimo da nije nešto posebno, no istina je potpuno drugačija

Trešnje su genijalne!
Trešnje su genijalne! (Arhiva)
Više o

melatonin

,

trešnje

,

bioflavonoidi

,

antocijanin

,

elagična kiselina

,

kercetin

Trešnje su supervoće koje sadrži čitav niz fantastično korisnih stvari: vitamine A, B i C, bioflavonoide, elagičnu kiselinu, antocijanin i melatonin - sve redom sastojke koji pomažu u borbi protiv raka, u prevenciji srčanih bolesti, ublažavaju bolove uzrokovane artritisom, glavobolju te simptome povezane s fibromijalgijom.

Svježe trešnje su sjajne za otklanjanje umora, kako fizičkog tako i psihičkog, pa ih je dobro ponijeti na posao kao međuobrok..

>> Trešnje su supervoće svibnja >>

Antocijanini iz tamnih trešanja mogu smanjiti količinu masnih naslaga na trbuhu te sniziti razinu kolesterola i šećera u krvi. Prevedeno - ako želite skinuti kile prije ljeta, navalite na trešnje! Pritom i blokiraju upalne enzime i smanjuju bolove. Savjet - 20 trešanja je deset puta učinkovitije od aspirina te ima pozitivne učinke na giht i bolove od artritisa.

Uz to, flavonoid koji možemo naći u trešnjama (kercetin) ima antikancerogena svojstva, te pomaže u sprečavanju srčanih bolesti. 

>> Trešnje su bolje od aspirina >>

Sve zajedno, u 100 grama svježih trešanja nalazi se 82 mililitra vode; 0,2 grama masti; 1 gram bjelančevina; 16 grama ugljikohidrata; 12 grama šećera i 2,1 grama vlakana te ima samo 57 kalorija!

Kako uz to imaju i izuzetno nizak glikemijski indeks, ne preostaje vam ništa drugo nego navaliti na njih :)

29.05.2015. 16:11:29
Novi komentar
nužno
nužno